Δυνατά για Τσάκτας

Για έναν ποδοσφαιριστή που ο Ιγκόρ Τούντορ γνωρίζει από την καλή και την ανάποδη, κινείται ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες...
Πηγή: Arena Press
Δυνατά για Τσάκτας

Πιο συγκεκριμένα ο Δικέφαλος και δη ο Φρανκ Άρνεσεν έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα της Χάιντουκ Σπλιτ για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό Μίγιο Τσάκτας του οποίου το συμβόλαιο με την αγαπημένη ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και τη "μετοχή" του να βρίσκεται σε συνεχώς ανοδική πορεία.

Εντός των επόμενων 24ωρων μάλιστα επίκειται και δια ζώσης συνάντηση μεταξύ των τριών πλευρών προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακόμιση του Τσάντας  στην Τούμπα, με τον νεαρό Κροάτη να αγωνίζεται ως επί το πλείστον πίσω από τους επιθετικούς, αλλά να 'εχει την ευχέρεια να αγωνιστεί τόσο ως οχτάρι όσο και ως αριστερός εξτρέμ.

Σε ότι αφορά τη φετινή του παρουσία στη Χάιντουκ: Σκόραρε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Δυναμό Ζάγκρεμπ (1-1) και έχει πετύχει τρία γκολ στους πέντε αγώνες της Χάιντουκ στο Γιουράπα Λίγκ, παίρνοντας μέρος σε όλους ως βασικός και μη χιάνοντας ούτε λεπτό.

Το ξεπέταγμα και ο τραυματοσμός

Ο Μίγιο Τσάκτας ξεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 1992 στο Σπλιτ και παίζει σε υψηλό επίπεδο από μικρή ηλικία. Ήταν μόλις 16 ετών όταν τον ανακάλυψαν τα λαγωνικά της Χάιντουκ, όταν αγωνιζόταν για την Ντουγκοπόλιε. Το ξεπέταγμά του έγινε στην ομάδα του Σπλιτ τη σεζόν 2012-13 με 9 γκολ και 6 τελικές πάσες σε 30 συμμετοχές, ενώ η αμέσως επόμενη περίοδος ήταν η πιο άτυχη για τον 23χρονο χαφ, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός στο αριστερό του γόνατο, του στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια. Πέρσι επέστρεψε πιο δυνατός σκοράροντας 10 γκολ σε 22 αγώνες, ενώ πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον αγώνα με την ΝΚ Σπλιτ.    

Διαβάστε ακόμη...