«Δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο»

Από sdna.gr: Ο Κριστιάν Νομπόα μιλάει στο SDNA για τις αναμνήσεις που του αφήνει η θητεία του στον ΠΑΟΚ, το «αντίο» που δεν πρόλαβε να πει, τη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη και τη Ροστόφ. «Φεύγω σαν φίλος»...
Πηγή: sdna.gr
«Δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο»

Η καριέρα του 30χρονου μέσου στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε πολύ πρόωρα. Μόλις έξι μήνες έμεινε στην «Τούμπα», παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο Ιανουάριο ήταν η μεταγραφική «βόμβα» του «δικεφάλου του βορρά». Ο Νομπόα από τη Ρωσία που βρίσκεται μίλησε στο SDNA, τόνισε πως έδωσε το 100% για τον ΠΑΟΚ, εξήγησε ότι «φεύγει σαν φίλος» και είπε το «αντίο» στους φίλους της ομάδας, τους οποίους δεν πρόλαβε να αποχαιρετήσει.

«Φεύγω σαν φίλος από τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα ούτε από τη διοίκηση, ούτε από τον προπονητή. Από κανέναν. Ο Ιβάν Σαββίδης μου έδωσε ένα πολύ καλό συμβόλαιο, στάθηκε δίπλα μου και θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλους. Για εμένα ο ΠΑΟΚ ήταν μία σπουδαία εμπειρία και θα έχω μόνο όμορφες αναμνήσεις από την Ελλάδα», είπε αρχικά ο Νομπόα.

Θεωρείς ότι έδωσες στον ΠΑΟΚ όλα όσα μπορούσες; Είσαι ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις σου;

«Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου στον ΠΑΟΚ. Έδινα πάντα το 100% στις προπονήσεις και στους αγώνες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές παίζεις καλά και κάποιες όχι. Κάποιες χάνεις και κάποιες κερδίζεις. Δεν μπορεί, όμως, κάποιος να έχει παράπονο από εμένα, γιατί τα έδωσα όλα. Πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ και έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Απλά υπάρχουν ματς που δεν πάνε τα πράγματα, όπως τα έχεις σχεδιάσει».

Τι γεύση σου άφησε η περσινή σεζόν;

«Δεν τελείωσε καλά για εμάς η σεζόν. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στα play off και η τελευταία θέση με στεναχώρησε πολύ. Δεν παίξαμε καλά σε αυτά τα ματς και στεναχωρήσαμε τους οπαδούς μας. Είμαι σίγουρος, πάντως, πως φέτος ο ΠΑΟΚ θα πάει καλύτερα».

Η μεταγραφή στην Ροστόφ πως προέκυψε; Ήταν κοινή απόφαση;

«Λίγες ημέρες πριν τα ματς με την Europa Leauge ενημέρωσα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για την Ροστόφ. Μου είχαν πει ότι με θέλουν. Είπα στον ΠΑΟΚ, όμως, ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω, αν με θέλουν στην ομάδα. Μετά τον επαναληπτικό με την Λοκομοτίβα μου είπαν ότι υπάρχει πρόταση, συζητήσαμε και αποφασίστηκε η μεταγραφή. Ήταν κοινή απόφαση».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στην «οικογένεια» του ΠΑΟΚ;

«Δεν είχα χρόνο να αποχαιρετήσω σχεδόν κανέναν. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα με την μεταγραφή μου στην Ροστόφ. Μίλησα μόνο με κάποιος συμπαίκτες μου. Θέλω μέσα από αυτήν την συνέντευξη να τους ευχαριστήσω όλους. Τους πρώην συμπαίκτες μου, τη διοίκηση και φυσικά τους οπαδούς. Είναι... τρελοί και αποτελούν μεγάλη δύναμη για την ομάδα».

Είσαι ευτυχισμένος με την μεταγραφή σου στη Ρωσία;

Είναι ένα πολύ καλό βήμα για εμένα. Έχω παίξει ξανά εδώ και δεν θα είναι δύσκολο να προσαρμοστώ. Όταν ο Κουρμπάν Μπερντίεφ (σ.σ προπονητής της Ροστόφ) μου είπε ότι με θέλει δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω δουλέψει. Τον εκτιμώ πολύ και αυτός το ίδιο. Είμαι πανέτοιμος να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ίσως, μάλιστα, κάνω και το ντεμπούτο μου την Κυριακή».

Διαβάστε ακόμη...