Η διδακτική ιστορία Νομπόα

Aπό metrosport.gr: Τώρα που έκλεισε το κεφάλαιο Νομπόα καλό είναι να κάνουμε μία συνολική αποτίμηση της περίπτωσής του.
Πηγή: metrosport.gr
Η διδακτική ιστορία Νομπόα

Το εύκολο είναι να πούμε ότι ο παίκτης ήταν αδιάφορος και καλά έκανε ο ΠΑΟΚ και δεν επέμεινε. Μία πιο προσεκτική ανάγνωση των δεδομένων, όμως, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συνεργασία του Δικεφάλου με τον Εκουαδόριο άσο ήταν ευθύς εξαρχής καταδικασμένη σε αποτυχία. Ο 30χρονος μέσος ήρθε πέρυσι το Γενάρη με συμβόλαιο 2,5 ετών και μία ρήτρα ότι το καλοκαίρι που διανύουμε μπορούσε να φύγει αν έφερνε 1,8 εκ. ευρώ.

Ουσιαστικά, ο Νομπόα έβρισκε μία ομάδα για να μείνει ζεστός μέχρι το Κόπα Αμέρικα και στη συνέχεια θα έψαχνε με την... ησυχία του τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Τούντορ ανέλαβε όταν ήδη ο ατζέντης του Νομπόα ήδη είχε κάνει σοβαρή προεργασία. Αν και τον ήθελε, κατάλαβε γρήγορα ότι δεν μπορούσε να υπολογίζει πάνω του, γι' αυτό και άφησε τον ΠΑΟΚ να χειριστεί όπως ήθελε την υπόθεση προκειμένου να βγάλει οικονομικό όφελος.

Και αυτό τελικά έγινε. Ο Ιβάν Σαββίδης κοίταξε να εκμεταλλευτεί οικονομικά το όνομα του Νομπόα (κερδίζοντας τελικά 900.00 ευρώ αν υπολογίσει κανείς πόσο ξόδεψε και τι πήρε), κάτι που δεν μπόρεσε να το κάνει αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ. Και ήταν πραγματικά εκτός πραγματικότητας να λέγεται ότι ο μεγαλομέτοχος θα αρκούταν απλά και μόνο στο να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του.

Διαβάστε ακόμη...