Αγαρμπος ο χειρισμός

Από metrosport.gr: Οταν θέλεις να "ξεφορτωθείς" παίκτες, προετοιμάζεις το έδαφος.
Πηγή: metrosport.gr
Αγαρμπος ο χειρισμός

Και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, φέρεσαι διπλωματικά, όχι μόνο για να μη ζημιωθεί η ομάδα, αλλά για να βγάλει και κέρδος. Στον ΠΑΟΚ, έχουν πεισμώσει και έχουν αποφασίσει να στρογγυλοκαθίσουν στα συμβόλαιά τους ο Ρατς, ο Περέιρα, ο Γκολάσα, ο Μάρτενς και ο Παπαγιαννόπουλος, αν εξαιρέσουμε τον Λούκας και τον Νομπόα, που φαίνεται ότι θα παραχωρηθούν. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν έγινε σωστά. Οτι ο χειρισμός των θεμάτων των παικτών που θέλησε να "κόψει" ο Τούντορ ήταν άγαρμπος και χοντροκομμένος.

Αν όντως αυτό συμβαίνει, το λάθος χρεώνεται στον Αρνεσεν. Ο Δανός θα ευθύνεται αν ο ΠΑΟΚ καταντήσει να χρυσοπληρώνει πέντε παίκτες για να προπονούνται με την ομάδα των Κ-20. Θα είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία, για την οποία καθόλου δεν θα μπορεί να υπερηφανεύεται ο Ιβάν Σαββίδης.

Βουβάλια και βατράχια

Μαρινάκης – Μελισσανίδης σημειώσατε Χ. Κατήγγειλε ο Μαρινάκης στην Ε.Ε.Α. τον Μελισσανίδη ότι δεν μπορεί να έχει σχέση ταυτόχρονα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΟΠΑΠ Α.Ε. Δικαιώθηκε. Πολύ λογικό ήταν. Η ΑΕΚ δεν θα μπαίνει στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Κι ας δικαιολογήθηκε ο Μελισσανίδης λέγοντας ότι δεν αναμειγνύεται στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ηταν σα να έλεγε ο Ιβάν Σαββίδης ότι δεν έχει σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επειδή τυπικά μεγαλομέτοχος είναι η εταιρία στην οποία εμφανίζονται οι δύο γιοι του.

Από την άλλη, ο Μελισσανίδης "όρμηξε" στα μέλη της Ε.Ε.Α. γιατί χάφτουν μύγες και δεν ασχολούνται καθόλου με τον Μαρινάκη, ο οποίος εξακολουθεί να διοικεί τον Ολυμπιακό, παρά τον περιοριστικό όρο που ετέθη από τον ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης". Κι αυτός δίκιο έχει. Αλλά, η ουσία είναι ότι άρχισε και σίγουρα θα συνεχιστεί επ' αόριστον η μάχη ανάμεσα σε δύο βουβάλια, μια μάχη την οποία θα πληρώνουν μονίμως τα βατράχια. Αντε να δούμε ποιο ρόλο θα παίξει ο ΠΑΟΚ. Θα γίνει βουβάλι, ή θα μείνει βάτραχος, όπως ήταν πάντα όλα τα τελευταία χρόνια;

Πάλι "μπλέξιμο"...

Από εδώ το πήγε από εκεί το έφερε ο ΠΑΟΚ, τελικά "έπεσε" πάνω στον Γκάρι Ροντρίγκες για να λύσει έναν γρίφο. Θα μείνει ελεύθερος; Θα πτωχεύσει η Ελτσε; Τόσοι και τόσοι παίκτες υπάρχουν διαθέσιμοι, έπρεπε να μπλέξει ο ΠΑΟΚ με μια τόσο μπερδεμένη ιστορία; Φαίνεται το έχει το dna του σωματείου. Ανθρωποι έρχονται και παρέρχονται, αλλά κάποιες συνήθειες (ή κάποιες... κατάρες) μένουν σταθερές. Να λοιπόν που και ο Αρνεσεν πήγε και "κόλλησε" σε ακόμη μια προβληματική κατάσταση, σαν τις πολλές παρόμοιες που ζήσαμε στο παρελθόν με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους πολλοί από τους οποίους μάλιστα αποκτήθηκαν.

Πάντως, ο παίκτης δεν είναι κακός. Εχει προσόντα και τα έχει δείξει σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε. Και έχει και πολλές σπουδαίες παραστάσεις, με αποκορύφωμα, βέβαια, τη συμμετοχή του, με την Ελτσε, στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου, το ισπανικό. Αν ξεμπερδέψει σύντομα η υπόθεσή του, αν μείνει ελεύθερος και αν τον πάρει ο ΠΑΟΚ, θα είναι (θεωρητικά πάντα) μια καλή επιλογή.

Του Στέλιου Γρηγοριάδη

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...