Νομπόα ο 15ος

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την πώληση του Κριστιάν Νομπόα στην Ροστόφ έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, και το INPAOK σας παρουσιάζει όλες τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου στο εξωτερικό.
Πηγή: inpaok.com
Νομπόα ο 15ος

Το... ρεκόρ πώλησης

Η μεγαλύτερη πώληση που έχουν κάνει οι «ασπρόμαυροι» σε ομάδα του εξωτερικού δεν είναι άλλη από αυτή του Αντρέ Βιεϊρίνια, με την Βόλφσμπουργκ να βγάζει από τα ταμεία της την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2012 το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Έλληνες

Αρκετοί είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που έφεραν χρήματα στα ταμεία του Δικεφάλου και συνέχισαν την καριέρα τους εκτός Ελλάδας. Την... πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα μοιράζονται δυο παίκτες. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, ο οποίος πωλήθηκε στην Περούτζια έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ το 2000, και ο Κώστας Σταφυλίδης ο οποίος παραχωρήθηκε στην Λεβερκούζεν έναντι του ιδίου ποσού το 2012.

Ακολουθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για πολλά χρόνια αρχηγός του Δικεφάλου Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος πωλήθηκε το 1997 στην αγγλική Λέστερ για 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Την λίστα των... Ελλήνων κλείνουν οι Δημήτρης Ναλιτζής, Χρήστος Καρυπίδης και Στέλιος Μαλεζάς, ο μεν Ναλιτζής έφερε στα ταμεία των «ασπρόμαυρων» από την μεταγραφή του στην Ουντινέζε το 2001 750 χιλιάδες ευρώ. Οι δε Καρυπίδης και Μαλεζάς από τις πωλήσεις τους σε Χάρτς και Φορτούνα Ντίσελντορφ αντίστοιχα απέφεραν στον ΠΑΟΚ 450 χιλιάδες ευρώ.

Οι ξένοι

Από την λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ξένοι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου που πωλήθηκαν σε ομάδες του εξωτερικού.

Ο Νομπόα έγινε ο 15ος ποδοσφαιριστής που πουλάει ο Δικέφαλος σε ομάδα του εξωτερικού, μετά τον Βιεϊρίνια όμως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πώληση ξένου ποδοσφαιριστή που κάνουν οι «ασπρόμαυροι» με το 1,5 εκατομμύριο που καρπώθηκαν από την μεταγραφή του στη Ροστόφ.

Τρίτος ο Ντάνι Φερνάντες με την Μπόχουμ να δαπανά 1,1 εκατομμύριο ευρώ για να κάνει δικό της τον 24χρονο τότε τερματοφύλακα. Ο Δικέφαλος έβαλε χρήματα στα ταμεία του και από τον Σικαμπάλα ο οποίος εν μια νυκτί επέστρεψε στην πρώην ομάδα του την Ζαμάλεκ, η οποία μετά από δικαστική διαμάχη με τον ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να καταβάλει στους «ασπρόμαυρους» περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ένας άλλος Αιγύπτιος από τον οποίο είχε κέρδος ο Δικέφαλος ήταν ο Αμπντελσατάρ Σάμπρι, με την Μπενφίκα να καταβάλει το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ για να κάνει δικό της τον ικανότατο πλάγιο επιθετικό τον Γενάρη του 2000.

Την λίστα των ξένων ποδοσφαιριστών που έχει πουλήσει στο εξωτερικό ο Δικέφαλος κλείνουν οι Ιφεάνι Ουντέζε, Αμίρ Μέγκαχεντ, Μάρτσιν Μίετσελ και Γκρέγκορζ Σαμοτούλσκι. Ο νιγηριανός κεντρικός αμυντικός είχε πωληθεί το καλοκαίρι του 2002 στην αγγλική Γουέστ Μπρόμ έναντι 700 χιλιάδων ευρώ, για να επιστρέψει το 2003 με σαφώς λιγότερα χρήματα.

Ο Μέγκαχεντ με την μεταγραφή του στην Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας έφερε στα ταμεία του ΠΑΟΚ 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ Μίετσελ και Σαμοτούλσκι για τις μεταγραφές τους σε Μπόχουμ και Σλάσκ Βρότσλαβ απέφεραν 250 και 100 χιλιάδες αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη...