«Με Λούκας ο ΠΑΟΚ θα πάει ψηλά στην Ευρώπη»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αρχηγός της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Γιέρκο Λέκο και μίλησε για την εμφατική ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr
«Με Λούκας ο ΠΑΟΚ θα πάει ψηλά στην Ευρώπη»!

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Ίγκορ Τούντορ, στον Λούκας αλλά και στην γενικότερη ποιότητα του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γεγονός πως η ομάδα του δέχθηκε πολύ γρήγορα γκολ:

«Το πρόβλημα ήταν πως δεχθήκαμε μεγάλη πίεση και δεν θέλαμε να δεχθούμε γκολ στα πρώτα 15 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε πάρα πολύ και αν και το περιμέναμε, δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι. Από το πρώτο παιχνίδι πιστεύαμε πως θα αντέχαμε την πίεση και δεν θα δεχόμασταν γκολ στα πρώτα 15 λεπτά αλλά η ποιότητα του ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ μεγάλη και δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε».

Για τον κόσμο στο γήπεδο της Τούμπας:

«Το πρόβλημα στη Κροατία είναι πως δεν υπάρχουν τόσο καυτές έδρες και δεν είμαστε συνηθισμένοι. Υπάρχουν μόνο τρεις μεγάλες ομάδες, η Ντινάμο, η Χάιντουκ και η Ριέκα που έχουν καυτές έδρες. Οι περισσότεροι παίκτες μας είναι δανεικοί και αυτό το παιχνίδι τους βοήθησε να ξέρουν τι να περιμένουν στο μέλλον. Ο παίκτης που έκανε την διαφορά και τράβηξε όλη την ομάδα του ΠΑΟΚ μπροστά ήταν ο Λούκας».

Για το αν περίμενε ένα τόσο μεγάλο σκορ:

«Δεν ήταν τόσο τραγικό το αποτέλεσμα. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκορ που έχω ζήσει στη καριέρα μου. Στη Λοκομοτίβα δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη το σκορ και χαρήκαμε που κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας. Πετύχαμε μια έκπληξη και ότι κερδίζουμε είναι ένα συν καθώς έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Ακόμα και ο πρόεδρος μας είπε πως δεν πειράζει που χάσαμε, πως πρέπει να προσγειωθούμε μετά από την νίκη με τον ΠΑΟΚ και πως όλα θα πάνε καλά».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε πέρα του Λούκας:

«Εκτός από τον Λούκας, που ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα του με τον Τούντορ και να μείνει στον ΠΑΟΚ, με εντυπωσίασε ο Μακ. Είχαμε συζητήσει και με τους συμπαίκτες μας πως δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα και πως ζητούσε πολύ την μπάλα. Στο κέντρο ο ΠΑΟΚ είναι πολύ γρήγορος και όλοι παίζουν σαν ομάδα, κάτι χαρακτηριστικό του Τούντορ. Αν ο Λούκας μείνει στην ομάδα ο ΠΑΟΚ θα πάει πολύ μακριά στην Ευρώπη».

Για το αν μίλησε με τον Τούντορ και έμαθε για κάποιο πρόβλημα στη σχέση του Κροάτη προπονητή με τον Λούκας:

«Ο Τούντορ είναι ένας χαρακτηριστικός προπονητής, έχει κάποιους κανόνες και όπως δεν τους ακολουθεί είναι ελεύθερος να φύγει. Έτσι δημιουργήθηκε και το θέμα με τον Αντριάσεβιτς στη Χάιντουκ. Όταν βγήκε ο Λούκας από το γήπεδο δεν είδα αν χαιρέτησε τον προπονητή αλλά κάτι ακούστηκε πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Επίσης, στη Κροατία γράφτηκαν πολλά για τις σχέσεις του Τούντορ με τον Περέιρα. Πιστεύω πως πρέπει να τα βρει με τον Λούκας και να κοιτάει και τι μπορούν να προσφέρουν οι παίκτες στην ομάδα του, όχι μόνο τους κανόνες».

Για το τι πιστεύει για τον Ίγκορ Τούντορ:

«Τον Τούντορ τον ήξερα ως παίκτη και ήταν πολύ καλός αλλά δεν τον ξέρω ως προπονητή. Έκανε πολύ καλή δουλειά στη Χάιντουκ αλλά μετά βρέθηκε σε κόντρα με την διοίκηση γιατί αυτός ήθελε να αποφασίζει ποιους παίκτες θέλει να κρατήσει. Στη Χάιντουκ οι οπαδοί πιέζουν πολύ την διοίκηση και αυτό από όσο ξέρω συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ. Στη Κροατία έχουμε ασχοληθεί πολύ με την Ελλάδα λόγω των παικτών από την Κροατία που πήρε ο Παναθηναικός πέρυσι αλλά και για τον Τούντορ φέτος. Όταν πετυχαίνει κάτι χαιρόμαστε όλοι στη Κροατία και του εύχομαι ότι καλύτερο».

Για το αν φοβήθηκε μην ξεφύγει το σκορ ακόμα παραπάνω:

«Πριν το παιχνίδι είχαμε πει πως αν δεχθούμε δύο γρήγορα γκολ πριν το ημίχρονο πως θα κάνουμε αλλαγές και θα βάλουμε επιθετικούς. Στο 4-0 ο προπονητής μας είπε πως το παιχνίδι ήταν τελειωμένο και παλέψαμε να βάλουμε ένα γκολ χωρίς να δεχθούμε άλλο. Μόλις μπήκε και το πέμπτο γκολ έπεσε εντελώς η ψυχολογία. Δεν έχουμε έμπειρους παίκτες και δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στην εκπληκτική ατμόσφαιρα στη Τούμπα. Είναι υπέροχο να παίζεις εκεί μέσα. Μετά το τέλος του αγώνα σχολιάσαμε πως ο Λούκας πιθανότατα να αξίζει όσο ολόκληρη η ομάδα της Λοκομοτίβα»!

Διαβάστε ακόμη...