Ξανά η Ιντερπόλ για Μαρινάκη, στημένα και εγκληματική

Από sdna.gr: Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του παγκόσμιου τύπου σχετικά με θέματα που αφορούν την ακεραιότητα στον αθλητισμό, η Ιντερπόλ αναφέρει πρώτα την έρευνα στην Ελλάδα για τα στημένα ματς σύμφωνα με το τελευταίο άρθρο που δημοσίευσε η αγγλική Telegraph.
Πηγή: sdna.gr
Ξανά η Ιντερπόλ για Μαρινάκη, στημένα και εγκληματική

Στην έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα σχετικά με το σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών εστιάζει εκ νέου η Ιντερπόλ στην εβδομαδιαία ανασκόπηση (για την εβδομάδα 13-19 Ιουλίου) του παγκόσμιου τύπου σε ότι αφορά θέματα ακεραιότητας στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Η ελληνική υπόθεση αναφέρεται πρώτη-πρώτη στην ανασκόπηση, όπου επί λέξει τονίζεται ότι: «Δεκάδες από τις σημαντικότερες θεσμικά προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου κατηγορούνται σε αυτό που μπορεί να αποτελέσει -αν αποδειχθεί- την πιο σοβαρή υπόθεση στημένων παιχνιδιών που έχει ποτέ διαπραχθεί. Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στο εδώλιο είναι ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Ευάγγελος Μαρινάκης.

Εκτός από τις κατηγορίες για συμμετοχή στην δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης για να ελέγξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ο Μαρινάκης φέρεται να έχει διατάξει τον βομβαρδισμό ενός φούρνου, ο οποίος ήταν στην κατοχή διαιτητή ο οποίος αρνήθηκε να δεχθεί την πρόταση της οργάνωσης. Πολλοί από τους κατηγορουμένους είτε έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα είτε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα (άλλοι και με τα δύο). Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες».

Η αναφορά ολοκληρώνεται με link στο πρόσφατο άρθρο του Άγγλου δημοσιογράφου Ben Rumsby, ο οποίος στις 15 Ιουλίου έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο στην Telegraph, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την έρευνα για τα σκάνδαλα με τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη...