Ο Τσακ Νόρις κι ο Ιγκόρ Τούντορ

Από sportday.gr: Καλή η πειθαρχία, αλλά η συμπεριφορά ενός έξυπνου προπονητή, όχι σώνει και καλά διπλωμάτη, είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από κάποιον που το έπαιζε ο «σκοτώνω».
Πηγή: sportday.gr
Ο Τσακ Νόρις κι ο Ιγκόρ Τούντορ

Η πληροφορία είναι ότι Λούκας και Περέιρα πρότειναν να πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ, σε δόσεις των πενήντα, καθ' ότι από τους ελληνικούς καταθετικούς λογαριασμούς τους σώθηκαν τα εικοσάρικα και δεν μπορούν να «βγάλουν» το γνωστό 60άρι.

Φαίνεται ότι οι «δυο» τους και μερικοί ακόμη, αλλά, ειδικότερα ο Φακούντο Περέιρα, απολαμβάνουν τον Τούντορ σε... κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Φαντάζομαι ότι, όπως πολλοί ποδοσφαιριστές, θα τον μιμούνται για τα «βαριά» του αγγλικά, στα αποδυτήρια και θα έχουν ξεσηκώσει μερικές από τις χαρακτηριστικές του κινήσεις των χεριών, από καμιά γκριμάτσα. Κι όταν βρίσκονται μόνοι τους, περνούν ευχάριστα.

Αυτό δεν είναι και πολύ καλό, αλλά από την άλλη, όμως, δεν είναι και πολύ κακό. Πιο δυσάρεστο φαίνεται ότι είναι ένας προπονητής που δεν μπορεί να ελιχθεί. Γιατί καλή η πειθαρχία, αλλά η συμπεριφορά ενός έξυπνου προπονητή, όχι σώνει και καλά διπλωμάτη, είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από κάποιον που το έπαιζε ο «σκοτώνω». Κάτι σαν τον Τσακ Νόρις, ας πούμε.

Στην ουσία του πράγματος, είναι προφανές ότι ο Λούκας κι ο Περέιρα είναι μεγάλα παιδιά και αν ακόμη ζητήσουν συγγνώμη για μια άσχημη στιγμή στη συνύπαρξή τους με τον Τούντορ, όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις τους, μέσα σε λίγες μόνο μέρες έχουν διαταραχτεί σοβαρά και θα πρέπει να γίνουν σημαντικές υποχωρήσεις για να βρεθεί κοινή γραμμή. Χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Προτιμότερο θα είναι, για να μην εκτίθεται ούτε ο προπονητής, ούτε και οι... ανώριμοι ποδοσφαιριστές που δεν υπακούν σε πρόστιμα και κανόνες (που είναι μάλλον κανόνες του Τούντορ κι όχι κάποιου εσωτερικού κανονισμού για τον οποίο έλαβαν γνώση όλοι οι ποδοσφαιριστές) να πάψει να πολυδιαφημίζεται αυτό το νέο... πειθαρχικό δίκαιο. Ας είναι πιο διακριτικοί για να μην χαθεί από νωρίς ο έλεγχος. Γιατί ποιος ξέρει τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν να μιλούν και οι... παραδοσιακοί. Που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και τέτοιοι, με μεγαλύτερη γλώσσα από τον Λούκας και τον Περέιρα.

Πέρα από την πειθαρχία, που προφανώς αφορά περισσότερο στον αγωνιστικό τομέα, από όπου προκύπτουν τα θετικά αποτελέσματα κι όχι από τα αποδυτήρια, που είναι ωστόσο εξίσου σημαντικά, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία και κυρίως για αυτά θα κριθεί ο ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου. Γίνεται κάτι προς αυτή την κατεύθυνση;

Για να δούμε, λοιπόν...
Διότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα με τόση πειθαρχία, τότε τι να τα κάνει τα πρόστιμα επειδή δεν έβαλε επικαλαμίδες ή μίλησε στη διάρκεια της προπόνησης;

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Διαβάστε ακόμη...