«Δύσκολο το 3-5-2 με το υπάρχον ρόστερ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Αλαβάντας και μίλησε για το σύστημα που προσπαθεί να εφαρμόσει στον «Δικέφαλο» ο Ίγκορ Τούντορ και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα.
Πηγή: arenafm.gr
«Δύσκολο το 3-5-2 με το υπάρχον ρόστερ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Έχει πολλές δυσκολίες το 3-5-2. Το παίζαμε την εποχή που έπαιζα ποδόσφαιρο και εγώ με την ταχύτητα μου ήμουν αυτός που έβγαινε πρώτος στη μπάλα. Θέλει εξάσκηση, πολύ μεγάλη ταχύτητα και πρέπει οι αμυντικοί αλλά και οι κεντρικοί να είναι γρήγοροι. Αν βγει κάποιος χαφ από πίσω και ο κεντρικός μας είναι αργός είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθείς. Χρειάζεται συνεχής εξάσκηση για να εξοικειωθούν οι ποδοσφαιριστές».

Για το αν μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ αυτό το σύστημα:

«Δύσκολα μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ αυτό το σύστημα με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρω τι κινήσεις θα γίνουν αλλά τώρα δεν νομίζω πως μπορεί. Τώρα πρέπει να βασιστεί στο βάθος της άμυνας για να καλύψει το πρόβλημα της ταχύτητας. Τα εξτρέμ των αντιπάλων είναι γρήγορα και σε κάθε αντεπίθεση υπάρχει κίνδυνος».

Για το κατάλληλο σύστημα για τον ΠΑΟΚ:

«Νομίζω πως το 4-4-2 είναι το καλύτερο σύστημα που μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ. Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια αυτό το σύστημα πρέπει να παίζει ο ΠΑΟΚ. Μπροστά ο Μακ με τον Περέιρα είναι γρήγοροι και στην αντεπίθεση μπορούν να πετύχουν πολλά. Ο Αθανασιάδης είναι για μέσα στη Τούμπα όταν θα πιέζει η ομάδα».

Για τους παίκτες που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ:

«Χρειάζεται ένας οργανωτής που θα ξεκινάει η ομάδα από αυτόν. Χρειάζεται επίσης ένας λίμπερο που θα οργανώνει όλη την ομάδα. Τέλος, θέλουμε και ένα φορ».

Για το επόμενο φιλικό του ΠΑΟΚ:

«Η Ντνίπρο θα είναι ακόμα πιο έτοιμη από τους Γερμανούς. Ο ΠΑΟΚ με την Μπόχουμ δεν είχε καμιά διαφορά από την περσινή ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...