Δεν μπορούν το 3-5-2

Από arenafm.gr: Ο Ίγκορ Τούντορ θέλει, αλλά η άμυνα δεν μπορεί! Αυτό που πάει να αλλάξει ο Κροάτης προπονητής στον σημερινό, άχρωμο, άοσμο και... άγευστο ΠΑΟΚ, δεν θα μπορέσει να το πετύχει εύκολα, ακριβώς γιατί αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να αφομοιώσουν την τακτική.
Πηγή: arenafm.gr
Δεν μπορούν το 3-5-2

Η άμυνα είναι για μένα, η βάση στην επιτυχία μιας ομάδας, γιατί εάν δεν δέχεσαι γκολ, κάποια στιγμή θα βάλεις! Ο Τούντορ, ερχόμενος στον «δικέφαλο» του Βορρά, είχε (και έχει)στο μυαλό του, ότι μπορεί να εφαρμόσει ένα σύστημα στην αμυντική διάταξη του ΠΑΟΚ, που μπορεί να «απελευθερώσει» παίκτες και να αλλάξει το στιλ της ομάδας, όταν αμύνεται.

ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ;

Αυτό το 3-5-2 λοιπόν, που προσπάθησε χτες σαν εφαρμόσει, θα πρέπει να κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τους ήδη υπάρχοντες, αργούς και κορεσμένους παίκτες της άμυνας. Αυτό το σύστημα θέλει πολύ γρήγορους αμυντικούς, «σπίρτα», που να μπορούν να έχουν τα μάτια τους παντού και να καλύπτουν τις «τρύπες» από τους πλάγιους ανά πάσα στιγμή. Εδώ χτες είδαμε (όπως και στο πρώτο ματς με τους σερβιτόρους), ότι από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ή... τρίδυμο, μπήκαν τρία από τα τέσσερα γκολ των αντιπάλων. Δεν είναι απαραίτητο ότι φταίει ο Κόστα ή ο Βίτορ ή ο Τζαβέλλας. Στην αμυντική λειτουργία είναι και οι μέσοι, όπου ο Μαντούρο και ο Γκολάσα δείχνουν μακριά από αυτό που θέλει και απαιτεί ο ΠΑΟΚ από παίκτες που παίρνουν 600.000 και 700.000 ευρώ το χρόνο!

ΤΟΥΣ «ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ»

Αυτούς και τους δυο, τους «καταπίνει» ο Κάτσε και προσωπικά πιστεύω ότι εάν ο Νομπόα είναι ίδιος όπως πέρυσι, τότε ο ΠΑΟΚ θέλει κι εκεί παίκτη, στα αμυντικά χαφ, γιατί ο Τζιόλης είναι γνωστός, στο «6» ή «7» βαθμό, όχι παραπάνω, ενώ άλλος δεν υπάρχει!

Επιστρέφοντας στο βασικό θέμα, της «αεράμυνας» και του 3-5-2, υποστηρίζουμε ότι οι παίκτες στο υπάρχον έμψυχο υλικό δεν μπορούν να ανταποκριθούν και επειδή δεν το έχουν παίξει ποτέ στο παρελθόν, είναι ΕΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ να μπορέσουν να συνεργαστούν σωστά, κάτι που θα αναγκάσει τον Τούντορ πολύ σύντομα να το αλλάξει σε 4-4-2. Εκτός εάν πάρει δυο γρήγορους κεντρικούς αμυντικούς, ένα αριστεροπόδαρο και ένα δεξιοπόδαρο, οι οποίοι στις πρώην ομάδες τους να γνώριζαν πώς να καλύπτουν τις πτέρυγες και να παίζουν σωστά αυτό που θέλει ο κόουτς.

Εάν δεν πάρει πέντε παίκτες ο ΠΑΟΚ, δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτή την επιθυμία του Τούντορ επί αγωνιστικού σχεδιασμού του ΠΑΟΚ, γι αυτό και ο Κροάτης έχει μπροστά του πολλή δουλειά, αν και οι ημερομηνίες πιέζουν και είναι πιθανό να μην προλάβει να πετύχει πολλές αλλαγές εν όψει του αγώνα της επόμενης εβδομάδας για το Europa League.

Μακάρι να κάνω λάθος και να διαψευσθώ, αλλά έτσι όπως είδα χτες την άμυνα του ΠΑΟΚ, τρόμαξα! Δεν μπορεί να σταθεί στο πρωτάθλημα με αυτό το σύστημα και αυτούς τους παίκτες. Θα πονάνε πάλι τα μάτια μας! Δώστε λύση, για το κολλύριο τελειώνει από τα φαρμακεία...

Διαβάστε ακόμη...