Μια και ... καλή

Από novasports.gr: Με τη θερμοκρασία κι εν γένει τις καιρικές συνθήκες να επιστρέφουν για την εποχή και τον τόπο, φυσιολογικά επίπεδα, τεχνική ηγεσία - πλην του Ιγκορ Τούντορ - και ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στο γήπεδο του Ντόορβερθ για τη μια και μοναδική προπόνηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, καθώς αύριο και σχετικά νωρίς θα διεξαχθεί ο δεύτερος φιλικός αγώνας με αντίπαλο την Μπόχουμ (16.30 τοπική ώρα).
Πηγή: novasports.gr
Μια και ... καλή

Πλην του Κροάτη τεχνικού απών ήταν για δεύτερη διαδοχική ημέρα κι ο Μάρτενς, που σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση παρέμεινε στο ξενοδοχείο για θεραπεία, όπως κι ο Αθανασιάδης. Ο Κωνσταντινίδης ακολούθησε το γενικό πρόγραμμα μόνον στο ξεκίνημα και συνέχισε με ατομικό, ενώ κανονικά επανήλθε ο Παπαγιαννόπουλος. Το σημερινό πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από την υψηλή ένταση, με εναλλαγή ασκήσεων και διάφορες παραλλαγές της κάθε μιας, έχοντας υψηλό ανταγωνισμό κι αρκετά νεύρα.

Μετά την προθέρμανση η αρχή έγινε με μια άσκηση με παράλληλες πάσες σε δυο ευθείες κι αμέσως μετά με ποδοσφαιριστή ενδιάμεσα. Εκεί φάνηκαν κι οι εν γένει διαθέσεις, καθώς ακούστηκαν κι οι πρώτες παρατηρήσεις από το προπονητικό τιμ για τη χαλαρή διάθεση που έδειξαν ορισμένοι. «Δεν είναι αστείο, προπόνηση κάνουμε, ανεβάστε ρυθμό», φώναξε ο Ιβαν Λέκο και προχώρησε σε προσωπικές παρατηρήσεις.

Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Οι οποίες τοποθετήθηκαν η μια δίπλα στην άλλη στον άξονα με πρόσωπο προς την εστία, ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή. Συμπαίκτες έκαναν σέντρα κι ο ποδοσφαιριστής που ήταν στη σειρά έπρεπε να πιάσει εν κινήσει σουτ για να σκοράρει, αμέσως μετά το σουτ έτρεχε στην εστία για να πάρει θέση τερματοφύλακα για το σουτ του επόμενου. Πολλή ενέργεια, αρκετές φωνές και νίκη για τους «κόκκινους» (Βίτορ, Κίτσιου, Πέλκας, Περέιρα, Λούκας, Ρατς, Κόστα, Κοροβέσης, Πούγγουρας, Μαντούρο) και .... κάμψεις για τους «μαύρους» (Παπαγιαννόπουλος, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Σκόνδρας, Μακ, Γκολάσα, Σαββίδης, Μυστακίδης, Κάτσε, Τζαβέλλας, Χαρίσης). Την ίδια κατάληξη είχε κι η εναλλαγή της άσκησης όπου αντί για σουτ επιτρεπόταν μόνον ... κεφαλιά.

Από εκεί και πέρα, όλες οι ασκήσεις είχαν σα στόχο την καλύτερη κυκλοφορία, την άσκηση αποτελεσματικής πίεσης, την εμπέδωση του νέου σχηματισμού που υιοθετεί πλέον η ομάδα σε πολλές παραλλαγές με βασικούς παραμέτρους την υψηλή ένταση σε μικρούς χώρους και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...