Κάτι αλλάζει…!

Από paokweb.gr: Με την έλευση νέου αθλητικού διευθυντή, αλλά και την απόκτηση προπονητή ήταν δεδομένο ότι θα άλλαζαν πολλά στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paokweb.gr
Κάτι αλλάζει…!

Πράγματι, τις αλλαγές αυτές μπορεί να τις παρατηρήσει κάποιος και μάλιστα σε ουσιαστικά ζητήματα, που άπτονται άμεσα του τρόπου λειτουργίας της ομάδας τόσο σε οργανωτικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο.

Ξεκινώντας από τον τομέα ευθύνης του Φρανκ Άρνεσεν, όπου δουλειά του Δανού είναι να στελεχώνει το ποδοσφαιρικό κομμάτι της ομάδας με την εξεύρεση νέων παικτών, αλλά και την επίβλεψη των «ασπρόμαυρων» Ακαδημιών, οι αλλαγές είναι εμφανείς.

Ο τρόπος απόκτησης νέων ποδοσφαιριστών σταματά, πλέον, να είναι ο μέχρι πρότινος αγαπημένος του «κλεισίματος» οποιουδήποτε ερχόταν ως αντίπαλος στην Τούμπα και μας «γυάλιζε»... Τα όρια του σκάουτινγκ επεκτείνονται, πέρα από τους εγχώριους κι ευρωπαϊκούς αντιπάλους του «Δικεφάλου», όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε επαγγελματική ομάδα! Όποιος παρακολούθησε, έστω και λίγο, τις τοποθετήσεις του Άρνεσεν θα κατάλαβε τη μεγάλη βαρύτητα, που δίνει στο συγκεκριμένο τομέα, γι" αυτό και φροντίζει να στελεχωθεί πλήρως. Ο τρόπος, αλλά προπαντός η ίδια η απόκτηση του Ρόμπιν Όλσεν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η συμβολή του Ιγκόρ Τούντορ, αν και μετρά μόνο λίγες εβδομάδες, είναι αξιοπρόσεκτη. Χωρίς επίσημα παιχνίδια στον πάγκο του «Δικεφάλου», ο τρόπος διεξαγωγής της προπόνησης αρκεί για να διαπιστωθούν οι «πινελιές» του. Αυτός, καθ" ομολογία των ίδιων των ποδοσφαιριστών, είναι πολύ διαφορετικός από όσα είχαν βιώσει, μέχρι τώρα, στην ομάδα. Αλλά και για τους «απ" έξω» είναι αρκετά ξεκάθαρη η αλλαγή αυτή.

Επιπλέον, μέσω των προπονήσεων ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ φροντίζει να μας προϊδεάσει για το τι θα δούμε στον αγωνιστικό χώρο, τη νέα σεζόν. Ένα ΠΑΟΚ διαφορετικό, με καινούργιο αγωνιστικό προφίλ, που θα απορρέει από το σύστημα, που θέλει να εφαρμόσει. Το αγαπημένο του 3-5-2 θα αποτελεί, όπως φαίνεται την αγωνιστική ταυτότητα του «Δικεφάλου» και μένει να διαπιστωθεί, κατά πόσο θα λειτουργήσει επιτυχημένα σε συνθήκες αγώνα.

Τέλος, στον πειθαρχικό τομέα ο Κροάτης έχει αποδείξει, βάσει και των δικαιωμάτων, που φρόντισαν να δώσουν με το «καλημέρα» κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ότι δεν καταλαβαίνει από τέτοια...!

Διαβάστε ακόμη...