«Θέλει νοοτροπία νικητή ο ΠΑΟΚ!»

Από paokweb.gr: Πνεύμα νικητή και πρωταθλητή πρέπει να έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως επεσήμανε, μιλώντας στο balleto.gr, ο θρύλος του «Δικεφάλου», Νέτο Γκουερίνο.
Πηγή: paokweb.gr
«Θέλει νοοτροπία νικητή ο ΠΑΟΚ!»

Ακόμη, ο παλαίμαχος επιθετικός ζήτησε πίστωση χρόνου για τη νέα ομάδα, αναφερόμενος παράλληλα με τα καλύτερα λόγια στον νέο τεχνικό διευθυντή, Φρανκ Άρνεσεν και τον καινούργιο προπονητή, Ιγκόρ Τούντορ. Πρόσθεσε, δε, ότι ο σύλλογος θα πρέπει φέτος να βάλει μία καλή βάση για τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, ο Βραζιλιάνος στην καταγωγή αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας άσος στάθηκε και στον αποψινό (23:00) μεγάλο τελικό του Κόπα Αμέρικα 2015, μεταξύ Αργεντινής και Χιλής, ενώ κατέθεσε το δικό του σχόλιο και για το τι φταίει για τη (νέα) αποτυχία της Εθνικής Βραζιλίας να διακριθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση (σ.σ. αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα).

Αναλυτικά, ο Νέτο Γκουερίνο μίλησε στο balleto.gr για:

Τον τελικό του Κόπα Αμέρικα: «Η Αργεντινή είναι, οπωσδήποτε, το φαβορί. Ωστόσο, θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο για εκείνη. Η Χιλή είναι η διοργανώτρια ενώ έχει και πάρα πολύ καλή ομάδα και κατάφερε να αποκλείσει αντιπάλους με ιστορία, ειδικά στο Κόπα Αμέρικα».

Την αποτυχία της Βραζιλίας και το πού οφείλεται η κρίση που φαίνεται ότι αυτή διέρχεται: «Λυπάμαι πολύ, επειδή όλοι περιμέναμε ότι η Βραζιλία θα έφθανε τουλάχιστον στα ημιτελικά. Η Βραζιλία περνά μια κρίση, όχι ποδοσφαιρικά, αλλά διοικητικά, πιστεύω. Μετά το περασμένο Μουντιάλ έγιναν μαζικά πολλές αλλαγές (σ.σ. προπονητή, τεχνικού τιμ, καθώς και στις ομάδες U20, U17, κ.ά). Οι αλλαγές, όμως, πρέπει να γίνονται σταδιακά, όχι... μπαμ και κάτω! Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και στην απόδοση της ομάδας.

Αναλογιστείτε ότι μερικοί από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, που παίζουν συνάμα και στις μεγαλύτερες ομάδες, είναι Βραζιλιάνοι. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές, λοιπόν, με τη μεγάλη αξία και το όνομα, δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύνολο. Για να φτιάξεις όμως το σύνολο το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία, καμιά φορά».

Τον... νέο ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε σε αναμονή. Έχουν γίνει ριζικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ, στον 3ο χρόνο του κ. Σαββίδη στην ομάδα.

Ωστόσο, πιστεύω ότι, ίσως για πρώτη φορά, θα ξεκινήσει κάτι από την αρχή με προγραμματισμό. Δεν ρίχνω ευθύνες στους προηγούμενους, απλώς οι συνθήκες στον σύλλογο (και στο ελληνικό ποδόσφαιρο) ήταν πάρα πολύ δύσκολες. Τώρα, όμως, οι ισορροπίες αρχίζουν να μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το ότι ο πρόεδρος είναι πολύ καλός και δεν διστάζει να βάλει το χέρι στην τσέπη (κάτι που αποδείχθηκε και με την οριστική εξόφληση των χρεών).

Φέτος ο ΠΑΟΚ πήρε έναν τεχνικό σύμβουλο που διαθέτει τεχνογνωσία και γνωριμίες (σ.σ. τον Φρανκ Άρνεσεν) και έναν προπονητή (σ.σ. τον Ιγκόρ Τούντορ) που προέρχεται από μία σχολή, τους Κροάτες, την οποία θεωρώ πάρα πολύ καλή. Απομένει να δούμε τι μεταγραφές θα κάνουν και τι ξεκίνημα θα έχει η ομάδα.

Οπωσδήποτε, όμως, πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου διότι είναι μία καινούργια ομάδα με καινούργια φιλοσοφία και, δεδομένου ότι το πρόγραμμα είναι τριετές, φέτος, τον πρώτο χρόνο, ας προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ να βάλει καλές βάσεις για τους επόμενους».

Το τι πρέπει να διορθώσει ο ΠΑΟΚ εν όψει της νέας σεζόν: «Πιστεύω πως, κυρίως οι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι πρέπει να ξέρουν, πρώτα απ" όλα, σε τι ομάδα έρχονται, τι σήμα φορούν και τι λαό αντιπροσωπεύει αυτό. Ο παίκτης που έρχεται στον ΠΑΟΚ πρέπει να έχει πνεύμα νικητή και να κάνει πρωταθλητισμό συνέχεια».

Διαβάστε ακόμη...