Τζανδάρη, έκανες λάθος!

Από idreamteam.gr:: Το καλοκαίρι του 2014 ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξη του Φάνη Τζανδάρη. Ένα χρόνο αργότερα ο 22χρονος μέσος είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών, παίρνοντας την απόφαση να κατηφορίσει στον Πειραιά και στον Ολυμπιακό, από τον Λευκό Πύργο και τον ΠΑΟΚ. Δε φαίνεται μόνο σε μας λίγο βιαστικό όλο αυτό ε;
Πηγή: idreamteam.gr
Τζανδάρη, έκανες λάθος!

Ο Τζανδάρης φορούσε τα ασπρόμαυρα από τα 14 του, όταν η παλιά δόξα του ΠΑΟΚ, Κώστας Μαλιούφας τον πήρε από τα τοπικά πρωταθλήματα και τον Ιάσονα Αυγής και τον πήγε στην Τούμπα. Για αρκετά χρόνια έπαιζε στις ομάδες νέων, και ο πρώτος προπονητής που του έδωσε σημασία ήταν ο Λάσλο Μπόλονι, χωρίς ωστόσο να παίξει σε κάποιον αγώνα. Την επόμενη χρονιά ο Γιώργος Δώνης τον έστειλε στην Αναγέννηση Επανομής όπου τα πήγε περίφημα, ενώ με τον Χουμπ Στέφενς κατάφερε να παίξει σε δύο αγώνες κυπέλλου πριν δοθεί εκ νέου δανεικός στον Απόλλων Καλαμαριάς.

Ο άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή του Τζανδάρη είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης, καθώς όχι μόνο τον κράτησε στην Τούμπα αλλά του έδωσε φανέλα βασικού από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 22 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος ο 22χρονος αμυντικός μέσος έλειψε μόνο από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό λόγω καρτών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε και στα τρία παιχνίδια του κυπέλλου και δεν έχασε ούτε λεπτό στους αγώνες του ομίλου του Europa League. Ο κόσμος τον είχε μάθει πλέον και τον είχε βάλει στην καρδιά του κυρίως για το πάθος που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξεχώριζε ούτε για την τεχνική του, ούτε για τα σωματικά του προσόντα, αλλά πάντα, ανεξαρτήτως αντιπάλου, έδινε το 110% των δυνατοτήτων του.

 Όπως οι περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές, έτσι και ο Τζανδάρης αμοιβόταν με ψίχουλα.

Το μηνιάτικο του βασικού, στο πρώτο μισό της σεζόν, ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ μετά βίας ξεπερνούσε τα 800€ και ήταν λογικό ο μάνατζερ του να ζητήσει γενναία αύξηση. Η πρώτη συζήτηση των δύο πλευρών έγινε το Νοέμβριο με τον «δικέφαλο» να προσφέρει 30.000€ και την πλευρά του παίκτη να ζητάει 100.000€. Στο επόμενο ραντεβού, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την προσφορά του στα 80.000€ δείχνοντας πως είχε τη θέληση να τελειώσει την υπόθεση. Ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή όμως δεν έπεφτε ούτε σεντ παρακάτω, γεγονός που εκνεύρισε τους ανθρώπους του συλλόγου, οι οποίοι μετά από μερικές ακόμα άκαρπες συζητήσεις διέκοψαν κάθε επαφή μαζί του.

Οι φήμες ήθελαν τον Τζανδάρη να έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, πριν συναντηθεί για δεύτερη φορά με τους «ασπρόμαυρους» και το κλίμα στην Τούμπα είχε βαρύνει επικίνδυνα. Από αναντικατάστατος στα πρώτα 22 παιχνίδια, μπήκε στο «ψυγείο» και δεν ξαναπάτησε χορτάρι στην υπόλοιπη σεζόν. Στις 3 Απριλίου, όταν οι ψίθυροι για συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» είχαν γίνει πλέον φωνές, ο Φάνης Τζανδάρης έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, δύο μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του. Στις 2 Ιουλίου, δεύτερη μέρα των μεταγραφών, ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις φήμες που κυκλοφορούσαν στα γραφεία της Τούμπας από τον Νοέμβριο.

Η συμπεριφορά του Τζανδάρη απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, βγάζοντας τον από την αφάνεια, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη, ενώ πολλοί αμφιβάλλουν για το αν η επιλογή του θα τον βοηθήσει και επαγγελματικά. Το πιθανότερο σενάριο είναι η αρχή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου να βρει τον Τζανδάρη δανεικό στον Λεβαδειακό ή στην καλύτερη στον Πανιώνιο, ενώ στη Θεσσαλονίκη είχε ήδη αρχίσει να κερδίζει πόντους στην υπόληψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Η διαφορά της τελευταίας πρότασης δεν ήταν ικανή να χαλάσει μια συμφωνία και προφανώς ο λόγος του «διαζυγίου» δεν ήταν οικονομικός.

Αν θα δικαιωθεί για την επιλογή του; Αυτό θα το δείξει η ιστορία αλλά η εξέλιξη που είχαν διάφοροι παίκτες που με μισή καλή σεζόν «μεγαλοπιάστηκαν» και μετακόμισαν στον Πειραιά κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο Φάνης Τζανδάρης έκανε λάθος...

Διαβάστε ακόμη...