Οι οπαδοί ψηφίζουν ΟΧΙ, οι πρόεδροι ΝΑΙ...

Από sdna.gr: Οι σύνδεσμοι των μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα πήραν επίσημα θέση και λένε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, σε αντίθεση με προέδρους, παράγοντες, νυν και πρώην αθλητές.
Πηγή: sdna.gr
Οι οπαδοί ψηφίζουν ΟΧΙ, οι πρόεδροι ΝΑΙ...

Το SDNA παρουσιάζει...

Ολη η Ελλάδα, και όχι μόνο, περιμένει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Κυριακής για να συνεχιστεί το μέλλον αυτού του τόπου. Πολλοί «ανώνυμοι» και «επώνυμοι» έχουν πάρει θέση με κάθε τρόπο για το δημοψήφισμα λέγοντας ΝΑΙ και ΟΧΙ, αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν εκφράσει την άποψη τους.

Στον χώρο του αθλητισμού δεν είναι πάρα πολλές οι επίσημες τοποθετήσεις, υπέρ του ΝΑΙ ή υπέρ του ΟΧΙ, όμως, οι οπαδοί Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Ηρακλή διάλεξαν το ΟΧΙ, σε αντίθεση με τους προέδρους των «αιωνίων» και τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Ας πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά, αφού και ο αθλητισμός δεν είναι ανεπηρέαστος...

Μόλις χθες ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ τοποθετήθηκε για το δίλημμα της προσεχούς Κυριακής με τη θέση της Original να είναι ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Η θέση εκφράστηκε μέσω ανάρτησης στην επίσημη σελίδα της Original στο Facebook, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Τα μεγάλα ΟΧΙ πάντα τα έλεγε ο λαός... Στις μεγάλες μάχες για αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και την ίδια την ζωή ο ΛΑΟΣ της ΑΕΚάρας είναι πάντα στην πρώτη γραμμή! Άλλωστε ειναι ξεκάθαρο χρόνια τώρα, ζούμε εξεγερμένοι και ΟΧΙ σαν ρουφιάνοι και προσκυνημένοι. Το ραντεβού μας αύριο (σ.σ. σήμερα) στο Δωματιάκι μας στις 18:30 και ΟΛΟΙ μαζί κατηφορίζουμε για Σύνταγμα με ενδιάμεση στάση την αγαπημένη μας πλατεία».

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος και ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι υπέρ της αντίθετης άποψης, εκφράζοντας την και αυτός μέσω της προσωπική του σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Μπροστά στην αιφνίδια απόφαση για ένα δημοψήφισμα, σε μία συζήτηση που φουντώνει γύρω από το «εμείς» και το «εσείς» και το ποιος από τους δύο θέλει τη σωτηρία αυτής της χώρας, αναρωτιέμαι πώς τα κατάφερε έτσι μέσα σε πέντε μήνες η... «πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα».

Κατά καιρούς έχω εκδηλώσει τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και είναι γνωστές στους φίλους μου. Η εκλογή μίας αριστερής κυβέρνησης δημιούργησε ελπίδες για κάτι διαφορετικό, για κάτι καινούργιο, με προοπτικές.

Δυστυχώς, από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές ήρθαν οι αρνητικές ενδείξεις. Συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Πατώντας στην οργή του κόσμου για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τα σκάνδαλα και το φαγοπότι, οι νέοι κυβερνώντες ένιωσαν πανίσχυροι και απρόσβλητοι.

Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μία αριστερή κυβέρνηση θα έπαιρνε «ψήφο στήριξης» επί των προτάσεών της από την ακροδεξιά και πως θα συναποφάσιζαν για το μέλλον της χώρας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι σημαντικοί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, αριστεροί, ιδεολόγοι, ευρωπαϊστές συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές.

Η επιταγή/επιβολή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΟΧΙ αποτελεί τη μοναδική επιλογή, χωρίς να εξηγούν τι θα ακολουθήσει, δεν είναι μία τυχαία απόφαση. Δείχνει στρατηγική. Ένα σχέδιο που δεν εξηγούν, δεν αναλύουν, δεν ερμηνεύουν αλλά με την απλή λογική φαίνεται ότι έχει έναν στόχο: την επιστροφή στη δραχμή. Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι κερδοσκόποι πλουσιότεροι...

Ακούγαμε από τους πατεράδες μας για τα λάθη της Αριστεράς. Δεν θέλω να διηγούμαι και αύριο παρόμοιες ιστορίες στα παιδιά μου. Δεν θέλω άλλες ιστορίες λαθών από την Αριστερά.

Κρατάω τις ιδέες μου. Δεν αλλάζω γνώμη για τις κυβερνήσεις που μας έφεραν ως εδώ. Αρνήθηκα να τις «βοηθήσω» και να «βοηθηθώ» από αυτές.

Όμως δεν αντέχω να σκέφτομαι ότι η τωρινή κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει σε καταστροφές όλες τις προηγούμενες.

Υ.Γ. Καθόλου πιο έξυπνος δεν είμαι από εσάς φίλοι μου και ούτε έχω διάθεση να «πατρονάρω» κάποιον. Αλλά σε αυτές τις στιγμές θέλω να διαβάζω τις απόψεις όλων. Και νιώθω πως έχω ευθύνη να γράψω δημόσια και εγώ τη δική μου.

Δεν είναι εχθρός μου αυτός που έχει διαφορετική άποψη. Οι πιο πολλοί παθιαζόμαστε γι' αυτό που νομίζουμε σωστό για την Ελλάδα. Και το χειρότερο που μπορούμε να πάθουμε την Κυριακή δεν είναι να κερδίσει η άλλη άποψη. Είναι να χάσουμε τον πολιτισμό μας, την ευγένεια και τον σεβασμό μας στην αντίθετη άποψη. Να χάσουμε την ψυχή μας», ήταν η ανάρτηση του Ντέμη στο facebook.

ΟΧΙ οι πράσινοι, ΝΑΙ ο Αλαφούζος

Ξεκάθαρη θέση για τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας πήρε και η Θύρα 13, όχι μέσω κάποιας ανακοίνωσης, αλλά με πανό που ανάρτησε στον Κεντρικό Σύνδεσμο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το ένα πανό έγραφε: «Οχι στο μνημόνιο» και το άλλο: «Λαέ μην προσκυνάς»...

Βέβαια, η άποψη του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου είναι διαφορετική όπως φαίνεται και από την στάση που έχει το τηλεοπτικό του κανάλι, ο ΣΚΑΪ.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι υπέρ του ΟΧΙ και μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει υψηλό μπάτζετ σε περίπτωση επικράτησης του ΝΑΙ!

Οι 18 σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ λένε ΟΧΙ

ΟΧΙ λένε και οι 18 μεγαλύτεροι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ αναφέροντας τους λόγους της πρόθεσης τους. Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε εμείς. Εμείς που είδαμε τους εαυτούς μας να μένουν άνεργοι ή να δουλεύουν για 400-500 ευρώ το μήνα, εμείς που είδαμε συγγενείς και φίλους να μεταναστεύουν μαζικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, εμείς που είδαμε ουρές χιλιομέτρων έξω από τον ΟΑΕΔ, εμείς που είδαμε ουρανοκατέβατους τραπεζίτες να προσγειώνονται στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Εμείς που είδαμε ειδικούς τεχνοκράτες να συμβουλεύουν αυτούς που δεν είχαν λεφτά για το επόμενο γεύμα τους , να κάνουν οικονομία. Εμείς, οι "άτυχοι της υπόθεσης", η χαμένη γενιά που θυσιάστηκε για να σωθούν ντόπιες και ξένες τράπεζες, δεν περιμένουμε κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα να μας πει τι θα κάνουμε: Θα σεβαστούμε την αξιοπρέπεια μας και τις αρχές που χαρακτηρίζουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σήμερα, αύριο, την Κυριακή, αλλά και πάντα...

Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ , αλλά σεβόμαστε και αυτούς που έχουν την αντίθετη άποψη. Στην τελική αυτό που έχει σημασία είναι η ομοψυχία όλου του λαού , τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΘΥΡΑ 4, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΤΟΥΜΠΑ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΚΑΒΑΛΑ, "LEMMY" ΕΥΟΣΜΟΣ, ΚΥΜΙΝΑ-ΜΑΛΓΑΡΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΑΜΠΑΛΑΕΑ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Σαββίδης: «Εγώ θα επενδύσω»

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης πριν τρεις μέρες δήλωσε πως κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα και καλεί και άλλους μιλώντας στην ιστοσελίδα «radiovesti.ru»:

«Κατά την άποψή μου, αυτή την περίοδο έχει δημιουργηθεί ένα παράθυρο για ευκαιρίες επένδυσης στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία, αν η χώρα χρεοκοπήσει ή όχι. Βρισκόμαστε στο χαμηλότερο σημείο, απ" όπου μπορεί να γίνει μία καλή αρχή. Οι δικές μου εταιρίες θα δείξουν ενδιαφέρον για το νικέλιο, το αλουμίνιο, για επενδύσεις στα λιμάνια. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, επιπρόσθετα με τις κινήσεις μας στον τουρισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Resist to 4th Reich»

Στην επίσημη σελίδα του Porto Leone στο facebook, ένας από τους μεγαλύτερους συνδέσμους οπαδών του Ολυμπιακού, ανέβασε τα ξημερώματα μια φωτογραφία από φίλους του Ολυμπιακού που είχαν πάει το 2011 στο Ντόρτμουντ και είχαν πανό που έγραφε: «Resist to 4th Reich» και ο διαχειριστής σχολίασε: «Πιο επίκαιρη από ποτέ... Ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο Ντόρτμουντ το 2011. Τα λόγια είναι περιττά»....

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο Γιάννης Μώραλης σε ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» είναι υπέρ του ΝΑΙ.

Η ανακοίνωση του «Πειραιά Νικητή»:

«Η αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών, η μετέπειτα προκήρυξη του δημοψηφίσματος και οι συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά, οικονομική και κοινωνική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δυστυχώς η ασάφεια με την οποία τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος και η ελλιπής ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν συμβαδίζει με τη σημασία και την σπουδαιότητα αυτής της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η συμμετοχή της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της ΕΕ και την Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο.

Είναι μονόδρομος για το μέλλον των παιδιών μας, για την πρόοδο, για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Για την πόλη μας διακυβεύονται τα πάντα: Οι ευρωπαϊκοί πόροι, τα χρήματα του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των προγραμματικών σχεδίων και έργων αναγκαίων για να υπάρξει ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του Πειραιά.

Η κρισιμότητα των στιγμών επιτάσσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σύνεση. Είναι η ώρα που όλοι μας, ανεξαρτήτως θεσμικής ιδιότητας και κομματικής ή πολιτικής προέλευσης, έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ενότητας και της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού».

ΟΧΙ και από τη Νίκη Βόλου

Ανακοίνωση υπέρ του ΟΧΙ εξέδωσε και ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Νίκης Βόλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο υπερήφανος λαός της ομάδας μας δεν λύγισε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια και ας πέρασε δύσκολες στιγμές.
Την Κυριακή θα δώσει ακόμα μία μάχη. Μία μάχη διαφορετική. Μία μάχη εναντίον όλων. Μια μάχη για αξιοπρέπεια, ελευθερία, ελπίδα και το μέλλον των νέων ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.
Μία μάχη ενάντια στην χούντα της Ευρώπης και των ΜΜΕ που μας θέλουν πιόνια στην σκακιέρα τους για να γίνουν φτωχοτεροι οι φτωχοί και πλουσιότεροι οι πλούσιοι.
Ο λαός ξύπνησε, έχει φωνή και διεκδικεί το μέλλον του λέγοντας την Κυριακή ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Blue Club Θύρα 3 Π. Ντοκούζης».

ΟΧΙ από Ηρακλή

Πριν από λίγο και η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10 του Ηρακλή φώναξε ΟΧΙ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε όλες τις μάχες των καιρών μας, ήμασταν παρόντες, σε κάποιες από αυτές μάλιστα ήμασταν οι πρωταγωνιστές. Ήρθε η στιγμή ίσως για την κρισιμότερη μάχη, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο. Παρόλο που το δημοψήφισμα διχάζει όπως και να χει την ελληνική κοινωνία εμείς παίρνουμε θέση σαφή και ξεκάθαρη!!!

ΟΧΙ!!!

Δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η επόμενη μέρα με το ΟΧΙ, δεν συμφωνούμε καν μεταξύ μας στο ποιά θέλουμε να είναι η επόμενη μέρα. Σε αυτό που συμφωνούμε όμως είναι στο τι δεν θέλουμε και αυτό που δεν θέλουμε συμπυκνώνεται στο ΝΑΙ!

Δεν θέλουμε άλλες αδικίες σε βάρος των φτωχών για το όφελος των πλουσίων.

Δεν θέλουμε να μαζεύουμε λεφτά για να βγάζουμε φίλους μας από τα κρατητήρια λόγω χρεών.

Δεν θέλουμε να χάσουμε άλλους φίλους μας οι οποίοι μετανάστευσαν.

Δεν θέλουμε άλλο τα κανάλια της διαπλοκής να ορίζουν το μέλλον μας.

Δεν θέλουμε άλλη "δημοκρατία" τέτοιου είδους.

Δεν θέλουμε να ξαναδούμε τα ξεπλύματα εργατοπατέρες της γσεε να στρατεύονται με τους βιομηχάνους ζητώντας από τον λαό να ψηφίσει αυτά εναντίων των οποίων υποτίθεται αγωνιζόταν με εθιμοτυπικές απεργίες.

Δεν θέλουμε να χαντακωθεί κάθε διεκδίκηση για τις επόμενες δεκαετίες και μάλιστα με την έγκριση του ελληνικού λαού.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ "ΣΩΣΙΜΟ"!!!

Με το ΟΧΙ ο λαός κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός, ένα άλμα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί κανένα κόμμα και καμιά κυβέρνηση γιατί πολύ απλά το άλμα αυτό ξεπερνά πλέον το πολίτικο σύστημα ολόκληρο.

Με το ΟΧΙ σπάμε το φόβο και οι κυβερνήσεις φοβούνται τους λαούς που δεν φοβούνται!!!

Τέλος, ο αθλητής της Εθνικής Ομάδας Πόλο, ο Αντώνης Βλοντάκης που έχει γίνει και ηθοποιός είναι μέσα στη διακήρυξη των 85 προσωπικοτήτων υπέρ του ΝΑΙ, δηλώνοντας: «Βρίσκομαι εδώ γιατί έχω τρία παιδιά, στα οποία θέλω με περηφάνια να τους πω στο μέλλον ότι προσπάθησα για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, εκεί όπου ανήκει. Μία στιγμή που ο καθένας αναλαμβάνει τις ιστορικές του ευθύνες»...

Διαβάστε ακόμη...