Από τις μεταγραφές στις υποδομές

Από sportday.gr: Δεν δείχνει διατεθειμένος να επιλέξει ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που ανήκουν στις ελληνικές ομάδες κι αυτό δεν είναι περίεργο.
Πηγή: sportday.gr
Από τις μεταγραφές στις υποδομές

Για τον Φρανκ Αρνεσεν αποτελεί μια συνειδητή επιλογή, καθώς η εμπειρία του από το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που του προσέφερε -κυρίως- ο Ολυμπιακός του Champions League κι ο ΠΑΟΚ, με παρουσία σε δύο αγώνες πλέι οφ και μερικούς σε μαγνητοσκόπηση από την ενδιαφέρουσα προηγούμενη περίοδο.

ΛΟΓΙΚΗ η προσέγγιση. Η κατεύθυνση -αποκλειστική- προς την Ευρώπη και ειδικά σε πρωτάθλημα που «παίζει» καιρό τώρα, για να κάνει σεφτέ με τον Ολσεν, διαθέτει τον ορθολογισμό της και, αν μη τι άλλο, δεν προκαλεί όσο για άλλες περιπτώσεις, των προκατόχων του (και δεν εννοώ μόνον τον Βρύζα) που, συνήθως επέλεγαν πρώην αντιπάλους για να καλύψουν τα κενά.
ΤΙ ΚΑΚΟ κι αυτό;
ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ τον ποδοσφαιριστή που έπαιξε εναντίον του ΠΑΟΚ, έπαιξε καλά μια συγκεκριμένη στιγμή και απέκτησε τη χρησιμότητα που επιβάλλεται για να έρθει η ώρα να τον αποκτήσεις και να έχεις την απαίτηση να αποδώσει.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι δεν εξετάζονταν όλες οι παράμετροι και τα κενά ήταν τόσο σημαντικά, όσο και το ευτελές σκάουτινγκ, μιας ομάδας που θα έπρεπε να έχει πολύ καλύτερη οργάνωση σε έναν νευραλγικό τομέα. Καθοριστικό για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, αν επιμένεις ότι ανήκεις ή θα εξαντλήσεις τα περιθώρια για να βρεθείς ανάμεσα σε κορυφαία κλαμπ.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ακόμη κι ο πιο αδαής ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις όταν το τιμ των σκάουτ είναι δύο άτομα που συγχρόνως κάνουν μερικές δουλειές ακόμη. Κι από δίκτυο, καλύτερα να μην επεκταθούμε.
ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ στην καλή θέληση ορισμένων πρώην ποδοσφαιριστών, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας κι ό,τι προκύψει.
ΛΕΤΕ ΟΤΑΝ έλεγε ο Αγγελος, να βοηθήσει η Παναγιά, να περιελάμβανε κι αυτό το κομμάτι;
ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι ο Αρνεσεν δείχνει μια ευαισθησία στις υποδομές και «έστειλε» τον Γκαρσία ως βοηθό στην Κ-17 και στην ίδια ομάδα προστέθηκε ο Ιωσηφίδης, ως παράγοντας, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να κινηθεί αναλόγως σε όλους τους τομείς. Με την ίδια σοβαρότητα στην οργάνωση.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, τι διάολο, σε ολόκληρη Τσέλσι και στην Αϊντχόφεν εργάστηκε, όπου στα τμήματα σκάουτινγκ συμμετέχουν δεκάδες στελέχη. Δεν γνωρίζει; Και βέβαια γνωρίζει και βέβαια θα πρέπει να τα εφαρμόσει.
ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ καιρός, θα χρειαστεί υπομονή και θα υπάρχουν πολλά που δεν θα υπερδιαφημίζονται όσο οι μεταγραφές. Και ίσως να είναι πιο σημαντικά από αυτές...

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Διαβάστε ακόμη...