Μια προετοιμασία διαφορετική από τις άλλες, με το «καλημέρα»

Από sentragoal.gr: Από το βράδυ της Τέταρτης, όταν ετοίμαζα τη βαλίτσα μου για να πετάξω το πρωί της Πέμπτης μαζί με την αποστολή του ΠΑΟΚ, δεν αισθανόμουν την ίδια διάθεση που είχα τις προηγούμενες έξι φορές που έκανα την ίδια διαδικασία.
Πηγή: sentragoal.gr
Μια προετοιμασία διαφορετική από τις άλλες, με το «καλημέρα»

Για έναν δημοσιογράφο που καλύπτει ένα ρεπορτάζ, η προετοιμασία είναι μεγάλο σχολείο, διότι τον βοηθά να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουν οι βάσεις μιας ολόκληρης σεζόν. Και όχι μόνο αυτό. Είναι και μια εξαιρετική εμπειρία, και συνάμα ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Μια φορά αν πας, θες να είσαι κάθε χρόνο εκεί. Εχεις το άγχος της, τις δυσκολίες της, το τρέξιμό της αλλά και τον χαβαλέ της. Φεύγοντας όμως αυτήν τη φορά, ένιωσα ότι δεν έχω την ίδια διάθεση, την ίδια όρεξη όπως τις προηγούμενες φορές.

Οπως -φαντάζομαι- όλοι σας, δεν είμαι εξαίρεση. Η διαφορά είναι πως εδώ και λίγες ώρες έχω απομακρυνθεί από εκεί όπου η φωτιά καίει. Είτε επί γερμανικού είτε επί ολλανδικού εδάφους, σε κάθε δελτίο ειδήσεων και σε κάθε εκπομπή λόγου ακούς τη λέξη «Griechenland» πιο συχνά και από τη γνωστή λέξη με τα τρία άλφα στην Ελλάδα. Δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα της υπερπληροφόρησης, αλλά και το να πάω στο άλλο άκρο, να μην ενημερώνομαι καθόλου, δεν είναι ούτε εύκολο ούτε και το πλέον δόκιμο.

Και μέσα σε όλα ζω, παρακολουθώ τις κινήσεις των Ελλήνων παικτών, που αντιλαμβάνομαι ότι και εκείνοι έχουν την ίδια γεύση. Οι παίκτες καλούνται να τα βγάλουν όλα αυτά από το μυαλό τους και να δουλέψουν. Οπως και εγώ. Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τη σεζόν με νέον (και νεαρό) προπονητή, με νέο σύστημα, με νέον τεχνικό διευθυντή, με νέα ήθη, και από αυτήν την άποψη έχει μεγάλο ενδιαφέρον η φετινή προετοιμασία. Μακάρι να ηρεμήσουμε (όλοι) εμείς στο «Goal», να την καταγράψουμε, να σας τη μεταδώσουμε και όλοι να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Διαβάστε ακόμη...