"Μάτζικ" λίστα για Λας Βέγκας

Από arenafm.gr: Η ατζέντα του Νίκου Σταυρόπουλου για το σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας δεν είναι περιορισμένη. Περιλαμβάνει γύρω στους 25-30 παίκτες.
Πηγή: arenafm.gr
"Μάτζικ" λίστα για Λας Βέγκας

Τους έχει τσεκάρει και για ένα 10ήμερο θα τους παρακολουθεί στην Καλιφόρνια στο πιο σημαντικό καλοκαιρινό καμπ του ΝΒΑ. Και είναι σημαντικό ότι τα ρόστερ των 24 ομάδων που θα πάρουν μέρος, ανακοινώνονται λίγο πριν την έναρξη των αγώνων. Πληροφορίες της εφημερίδας «Arena Press» αναφέρουν πως μέσα σε αυτό το σημαντικό όγκο παικτών που θα δει στο Λας Βέγκας ο G.M του ΠΑΟΚ περιλαμβάνονται και δύο νεαροί πόιντ γκαρντ. Πρόκειται για τον Σκοτ Μασάντο (στο ρόστερ των Γουίζαρντς) και τον Κέβιν Πάνγκος (στους Μάβερικς).

Ο πρώτος (25, 1.85 Αμερικανοβραζιλιάνος) μάλιστα την τελευταία στιγμή είχε αρνηθεί την πρόσκληση να δώσει το παρόν στο Portsmouth Invitational Tournament του 2012, όταν αποφοίτησε από το Αιόβα. Πέρασε από Ρόκετς και Ουόριορς (συνολικά 11 ματς) από το D-League, από την Βιλερμπάν (2013-14) χωρίς επιτυχία, ενώ φέτος έπαιξε στην Εσθονική Κάλεβ σε τρεις διοργανώσεις. Στην Βαλτική Λίγκα είχε 11.2 πόντους, 4/5 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 2.4 λάθη σε 25 λεπτά, ενώ στην VTB 15.2 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 4.3 λάθη σε 33 λεπτά.

Όσο για τον ελληνικής(;) -λέγεται ότι έχει ρίζες από Σλοβενία και όχι από Ελλάδα πάντως- καταγωγής Πάνγκος; Στα 22 του (1.87) διεθνής με τις μικρές εθνικές του Καναδά, αποφοίτησε από το Γκονζάνγκα φέτος με 11.6 πόντους, 43% τρίποντα, 2.7 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.3 λάθη σε 34΄, ενώ πέρσι είχε 14.5 πόντους μέσο όρο.

Ακόμα εκεί θα είναι με τους Τίμπεργουλβς και ο Μπρέιντ Χέσλιπ (25, 1.85), ο Καναδός γκαρντ που έκανε πολύ καλή χρονιά ως σκόρερ με την Ιγκόκεα στην Αδριατική Λίγκα (23.7π, 42%τρ. 31΄), όπως και ο Τζαρόν Τζόνσον (με Ρόκετς) του Ρίο Γκράντε που προτάθηκε στον ΠΑΟΚ. Φυσικά και αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί που θα τσεκάρει επί τόπου ο Σταυρόπουλος, καθώς η γκάμα περιλαμβάνει παίκτες σε όλες τις θέσεις. Άλλωστε δύσκολα μέχρι τότε θα έχει νέα από Όντουμ (θα είναι και αυτός στο Λας Βέγκας με τους Πέισερς), Λάνγκφορντ, Μπρέμερ.

Κλείτος Καρκανιάς

Διαβάστε ακόμη...