«Μπόνους» σε όσους τηρούν το Financial Fair Play

Από sentragoal.gr: Επιπλέον κίνητρο στις ομάδες ώστε να τηρούν απαρέγκλιτα το Financial Fair Play δίνει η UEFA, έπειτα από πρόταση του προέδρου της, Μισέλ Πλατινί.
Πηγή: sentragoal.gr
«Μπόνους» σε όσους τηρούν το Financial Fair Play

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που πραγματοποιείται στην Πράγα, έγινε γνωστό πως οι ποδοσφαιρικές «ζημιές» μειώθηκαν από 1,87 δις ευρώ το 2011, στα 487 εκατομμύρια ευρώ το 2014.

Έπειτα από πρόταση του Μισέλ Πλατινί, λοιπόν, οι ομάδες που τηρούν το FFP και δεν έχουν δεχτεί καμία ποινή από το Financial Control Body την τελευταία τριετία, θα έχουν ένα «μπόνους» 30 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας, , αρκεί να έχει καταρτιστεί ένα σχέδιο που θα αποδεικνύει ότι τα χρήματα διοχετεύονται για την ανάπτυξη του συλλόγου και των υποδομών του.

«Millennium» καλεί... Champions League!
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πλατινί, «οι νέοι κανονισμοί έχουν σχεδιαστεί για να επιμηκύνουν και να ενδυναμώσουν το FFP. Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι, απλώς, περνάμε από μία περίοδο λιτότητας σε μία περίοδο που μπορούμε να παρέχουμε ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευκαιρίες».

Διαβάστε ακόμη...