Χρόνια Πολλά Μιγκέλ

Η ασπρόμαυρη οικογένεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Μιγκέλ Βίτορ που κλείνει σήμερα τα 26, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς.
Πηγή: paokfc.gr
Χρόνια Πολλά Μιγκέλ

Ο γεννημένος στις 30 Ιουνίου 1989 στο Torres Vedras, Μιγκέλ Βίτορ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπενφίκα και το 2007 σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα των Αετών της Λισσαβόνας εναντίον της Γκιμαράες, ενώ αγωνίστηκε και στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League εναντίον της Κοπεγχάγης εκμεταλλευόμενος τις απουσίες των βασικών Λουιζάο και Νταβίντ Λουίς.

Η υπόλοιπη σεζόν 2007-08, πάντως, τον βρήκε δανεικό στην Ντεπορτίβο Αβες προκειμένου να πάρει συμμετοχές. Η εξέλιξη αυτή τον βοήθησε αγωνιστικά και όταν γύρισε στο Ντα Λουζ διεκδίκησε με αξιώσεις θέση στο βασικό σχήμα της Μπενφίκα συμπληρώνοντας 16 συμμετοχές από τις οποίες στις 15 ήταν βασικός. Η συνέχεια, πάντως, δεν ήταν ανάλογη. Ο Χόρχε Χεσούς που πήρε τη θέση του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στον πάγκο δεν έδειξε να τον εμπιστεύεται κι έτσι ο χρόνος συμμετοχής του μειώθηκε αισθητά.

Ετσι, το 2010 ο Μιγκέλ Βίτορ παραχωρήθηκε δανεικός στην αγγλική Λέστερ του Πάουλο Σόουζα. Στην Αγγλία δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου, αλλά μόλις βρήκε το ρυθμό του καθιερώθηκε στην 11άδα της ομάδας και μάλιστα πέτυχε και τρία γκολ στο πρωτάθλημα της Championship.

Οι εμφανίσεις του δεν άλλαξαν την άποψη του Χεσούς που έβαλε και πάλι στον... πάγο τον νεαρό, διεθνή με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας, αμυντικό, ο οποίος πέρασε τη σεζόν 2011-12 μεταξύ πάγκου κι εξέδρας και την επόμενη παίζοντας για τη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα. Το καλοκαίρι του 2013 όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Λισσαβόνας, ο 24χρονος αμυντικός συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...