Συνεργάτες, αλλά και φίλοι του Τούντορ

Το Sport24.gr περνά από "ακτινογραφία" τους "παρτενέρ" του Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sport24.gr
Συνεργάτες, αλλά και φίλοι του Τούντορ

Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Ιγκόρ Τούντορ ανέλαβε το βάρος να βγάλει τον ΠΑΟΚ από το αγωνιστικό αδιέξοδο και να τον οδηγήσει στον δρόμο των επιτυχιών, μετά την περσινή αποτυχημένη σεζόν. Σε αυτό το δύσκολο έργο έχει δίπλα του συνεργάτες τους οποίους εμπστεύεται απόλυτα, αφού τους γνωρίζει από παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα συνυπήρξε, αρχικά, με τους Ιβάν Λέκο (βοηθός προπονητή), Γιούριτσα Βούτσκο (βοηθός προπονητή) και Σίλβιγιε Τσάβλινα (προπονητής τερματοφυλάκων), στα τμήματα υποδομής της Χάϊντουκ και αργότερα, με τους δύο πρώτους, και στην πρώτη ομάδα. Το παζλ του τεχνικού τιμ συμπληρώνει ο έμπειρος γυμναστής, Πάολο Αρτίκο. Ο Ιταλός δούλεψε για μία πενταετία στην Ουντινέζε, ενώ έχει περάσει και από Τορίνο, Λεβάντε. Πάμε, όμως, να τους δούμε πιο αναλυτικά.

Ο ρόλος τους στον ΠΑΟΚ

Πριν περάσουμε στο προφίλ του καθενός ξεχωριστά να αναφέρουμε ότι οι δύο βοηθοί του Τούντορ, οι Λέκο και Βούτσκο, υλοποιούν το πρόγραμμα των προπονήσεων και ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ επιβλέπει και επεμβαίνει όποτε το κρίνει απαραίτητο για να δώσει τις απαραίτητες εντολές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος προπονητής σταματάει αρκετές φορές το πρόγραμμα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Ο Πάολο Αρτίκο έχει αναλάβει τον τομέα της φυσικής κατάστασης, ενώ ο Σίλβιγιε Τσάβλινα δουλεύει αποκλειστικά με τους τερματοφύλακες.

Ιβάν Λέκο

Ο πρώτος βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ ήταν μαζί με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ στην Χαϊντουκ, από το 1995 έως το 1998, όταν ο Τούντορ μεταγράφηκε στην Γιουβέντους. Ο Λέκο αποχώρησε από την Χάιντουκ το 2001 με προορισμό την Μάλαγα, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε ξανά στην Χαϊντουκ. Από το 2005 έως το 2009 έπαιξε στην Κλαμπ Μπριζ, για μικρό χρονικό διάστημα ως δανεικός στην Γκέρμιναλ και από το 2009 μέχρι το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας, το 2014, στην Λόκερεν. Ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στην Λέουβεν στην δεύτερη κατηγορία του Βελγίου, αλλά φέτος αποφάσισε να ακολουθήσει ως βοηθός τον Τούντορ στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος ήταν γιατί ήθελε να βρίσκεται σε ομάδα πρώτης κατηγορίας, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει πράξη ως πρώτος προπονητής γιατί δεν κατέχει το δίπλωμα UEFA PRO.

Γιούριτσα Βούτσκο

Συνυπήρξε με τον Τούντορ ως ποδοσφαιριστής στην Χαϊντουκ από το 1995 έως το 1998. Στη συνέχεια ο Κροάτης, πρώην επιθετικός, έπαιξε σε Αλαβές, Σαλαμάνκα, Πόλι Εχίδο, ξανά στην Χαϊντουκ, πριν κλείσει την καριέρα του αγωνιζόμενος για μικρό χρονικό διάστημα στο πρωτάθλημα της Κίνας. Ηταν το δεξί χέρι του Τούντορ και στην Χαϊντουκ, από το 2013 έως το 2015, όταν ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ αναχώρησε από την κροατική ομάδα.

Σίλβιγιε Τσάβλινα

"Γνωρίστηκε" με τον Τούντορ στα τμήματα υποδομής της Χαϊντουκ. Ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε μικρομεσαίες ομάδες της Κροατίας, από το 1996 έως το 2006, πριν μετακομίσει για λίγο στην Χαποέλ Πετάχ Τίκβα του Ισραήλ. Επόμενος σταθμός του ήταν η κροάτική Σίμπενικ και στη συνέχεια "εγκαταστάθηκε" στην Αυστρία, όπου έπαιξε σε Λασκ Λιντς και Στουρμ Γκρατς έως το 2012. Εκλεισε την καριέρα του στην Ιντερ Ζάπρεσιτς.

Πάολο Αρτίκο

Το "βαρύ χαρτί" στο τεχνικό τιμ του Τούντορ. "Εφοδιασμένος" με μεγάλη εμπειρία, από την παρουσία του για πέντε χρόνια στην Ουντινέζε, αλλά και στις Λεβάντε, Τορίνο, ο Ιταλός γυμναστής θα κληθεί να βάλει την "πινελιά" του στην φυσική κατάσταση. Δεδομένου, μάλιστα, ότι τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από μυικούς τραυματισμούς, ο ρόλος του την φετινή σεζόν θεωρείται πολύ σημαντικός. Στην Ιταλία έκαναν λόγο για έναν προφέσορα στον τομέα του και δεν είναι τυχαίο το ότι ο Ντι Νατάλε τον χαρακτήρισε παλαιότερα "μεγαλύτερο αδερφό του". Εξάλλου, σε αφιέρωμα της ιστοσελίδας gazzetta.it με αφορμή τις 400 συμμετοχές και τα 200 γκολ του Ντι Νατάλε στην Serie A υπογραμμίστηκε "ότι ο Αρτίκο έχει αναλάβει την φροντίδα και την προετοιμασία του Ντι Νατάλε τόσο στο σώμα, όσο και στο μυαλό".

Διαβάστε ακόμη...