Ανατροπή δεδομένων από την Εφέσεων, κίνδυνος για τη Βέροια!

Από soccerplus.gr: Ανατροπή δεδομένων υπάρχει στην υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013 και διερευνάται ως προς την ακεραιότητα του από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Πηγή: soccerplus.gr
Ανατροπή δεδομένων από την Εφέσεων, κίνδυνος για τη Βέροια!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, η Βέροια που σε πρώτο βαθμό αθωώθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League βάσει της διάταξης που υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα ΕΠΟ και θέτει ως προϋπόθεση για να κριθεί ένας αγώνας ως χειραγωγημένος την εμπλοκή τριών ποδοσφαιριστών, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του υποβιβασμού ακόμα και αν δεν διαπιστωθεί η εμπλοκή ποδοσφαιριστών.

Αυτό προκύπτει από τη στιγμή που η Επιτροπή Εφέσεων με «προδικαστική απόφαση» θεωρεί ότι μπορεί να ξεπεράσει τη συγκεκριμένη και έως σήμερα «δεσμευτική διάταξη» του πειθαρχικού κώδικα και ν' αποφασίσει με βάση το άρθρο 20 παρ. 3 στο οποίο αναφέρεται ότι «εάν υπαίτια της προσπάθειας ή της επίτευξης προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους είναι ομάδα ή αξιωματούχος της οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται η δε ομάδα (ή ομάδες) τιμωρείται με υποβιβασμό».

Επομένως αν η Επιτροπή Εφέσεων δεχθεί τις μαρτυρίες και τα στοιχεία για το ρόλο του μέχρι πρότινος γενικού αρχηγού της ΠΑΕ της Ημαθίας, Γ. Λαναρή ή / και του πρώην πρόεδρου της Γ. Αρβανιτίδη που κατηγορούνται ότι συνέργησαν προκειμένου ο πρώτος να δώσει εντολή στο ημίχρονο να ηττηθεί η Βέροια με 3-0, τότε είναι ορατό το φάσμα του υποβιβασμού.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε να ξανανοίξει την υπόθεση σε επίπεδο ακροατηρίου και να πάρει επιπλέον 17 καταθέσεις παρότι είχε ήδη συζητήσει την υπόθεση.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Πέμπτη 2/7. Υπέρ της έφεσης του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικών διώξεων προσέφυγαν οι Λεβαδειακός και Απόλλων Σμ.

Σχετικά θέματα: Ανατροπή δεδομένων από την Εφέσεων, κίνδυνος για τη Βέροια
Γεωργέας: "Οι πρόεδροι ΟΣΦΠ και Βέροιας έστησαν το ματς"!

Διαβάστε ακόμη...