«ΠΑΟΚτσίδικο το αίμα του Βιεϊρίνια»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός ιερέας παπά-Χρήστος και μίλησε για το κοινωνικό του έργο, τον γάμο του Βιεϊρίνια αλλά και για την συνομιλία που είχε με τον Πάμπλο Γκαρσία.
Πηγή: arenafm.gr
«ΠΑΟΚτσίδικο το αίμα του Βιεϊρίνια»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το κοινωνικό έργο και τα συσσίτια που γίνονται:

«Είμαστε οργανωμένοι, υπάρχει αγάπη και θα εξυπηρετήσουμε όποιον χρειαστεί. Κάνουμε κάθε μέρα συσσίτια και ξεκινάμε από τις 12:00. Το συσσίτιο γίνεται στα σπίτια όλων. Έρχονται οι εθελοντές και τα πηγαίνουν στα σπίτια. Δίνουμε μαγειρεμένο φαγητό που το μαγειρεύουν εθελοντές. Έχουμε τρεις επαγγελματίες μάγειρες που κατευθύνουν και όλοι βοηθάνε όσο μπορούν. Το ίδιο γίνεται και στην Περαία και φυσικά έχουμε και δύο κοινωνικά ιατρεία. Αυτή την στιγμή φτάνουν περίπου 6.000 μερίδες φαγητό. Είναι δύσκολες οι μέρες και είμαστε έτοιμοι για παραπάνω. Το επόμενο βήμα είναι μια δανειστική βιβλιοθήκη. Στα ιατρεία ακόμα δεν έχουμε αριθμούς γιατί είναι καινούρια. Είμαστε όλοι μεταξύ μας εθελοντές. Παλεύουμε όλοι μαζί, ανακαινίζουμε χώρους και γίνονται όλα δωρεάν. Πριν λίγο καιρό με κάλεσε να φάμε μαζί ο κ. Μάρδας και ρώτησε τον τρόπο που τα κάνω όλα δωρεάν. Ο τρόπος είναι ένας, η πολύ ζεστή καρδιά και το πολύ καθαρό μέτωπο. Όλα αυτά δίνουν ελπίδα στον κόσμο».

Για το γεγονός πως τέλεσε τον γάμο του Αντελίνο Βιεϊρίνια:

«Ευχαρίστησα πρώτα τον Αντελίνο για την προσφορά του τόσα χρόνια στην ομάδα μας αλλά και για το πόσο σπουδαίο παιδί είναι. Έδωσε ψυχή, έδωσε καρδιά, έδωσε τρέλα, μάτωσε και ίδρωσε την φανέλα. Εγώ του ευχήθηκα την χρονιά που έρχεται να τον ξαναδούμε στην ομάδα και είπε πως πάντα μέσα του θα κυλάει ΠΑΟΚτσίδικο αίμα και πως από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται. Μου είπε πως τον ΠΑΟΚ δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. Νομίζω πως θα είναι μια τεράστια μεταγραφή καθώς και στην Γερμανία έκανε ένα φοβερό πρωτάθλημα. Επίσης, τον είδα πιο αθλητή, πιο γυμνασμένο και φάνηκε και η δουλειά που γίνεται στη Γερμανία. Στο γάμο ήταν όμορφα τα πράγματα. Υπήρχαν πολλές αγάπες του ΠΑΟΚ όπως ο Μπρούνο Τσιρίλο αλλά και ο Πάμπλο ο Γκαρσία. Ο Τσιρίλο μου έκανε εντύπωση που ήρθε και με αγκάλιασε σφιχτά. Εκείνη την εποχή είχαμε μια πολύ καλή και γερή σχέση. Με προβληματίζει γιατί φτάσαμε εδώ και ο λόγος είναι πως παύσαμε να είμαστε οικογένεια. Όταν πηγαίνω στα γραφεία με ρωτάνε κάτι κοριτσάκια ποιος είμαι εγώ και στεναχωριέμαι και φεύγω. Ο ΠΑΟΚ έχει αποξενωθεί πάρα πολύ. Εγώ δεν ζήτησα ποτέ χρήματα από τον Ιβάν Σαββίδη και δεν θα ζητήσω ποτέ. Αν δεν είμαστε οικογένεια δεν θα πετύχουμε ποτέ. Βλέπουμε την Ρεάλ Μαδρίτης πόσες φορές έχει αποτύχει επειδή δεν ήταν οικογένεια και πόσο πετυχημένη είναι η Μπαρτσελόνα που έχει οικογενειακό κλίμα».

Για τα όσα είπε με τον Πάμπλο Γκαρσία:

«Είναι ενθουσιασμένος που γύρισε στον ΠΑΟΚ. Ο Παυλάρας είναι ότι καλύτερο μας έτυχε και ίσως δεν τον έχουμε εκτιμήσει όσο έπρεπε. Έχει περπατήσει στα γήπεδα της Ρεάλ και της Μίλαν και ξέρει μπάλα. Για εμένα είναι το σύμβολο του ΠΑΟΚ και πρέπει να πάρει ρόλο. Πέρυσι ο ρόλος του δεν ήταν ξεκάθαρος και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Ο Παύλος έχει έρθει πολλές φορές και έχει εξομολογηθεί σε εμένα και πιστεύω ότι πολλές φορές τον «φρέναρα» για να μην κάνει κάποια χαζά πράγματα στον ΠΑΟΚ. Πριν κάποιον καιρό τον είχα πετύχει στα γραφεία και τον είχα ηρεμίσει τελευταία στιγμή. Εκείνο το δάκρυ που είχε ρίξει μέσα στο γήπεδο δείχνει πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι».

Διαβάστε ακόμη...