Με υπομνήματα καταθέτουν Καλαϊτζίδης και Καλογέρης

Από soccerplus.gr: Με υπομνήματα και όχι αυτοπροσώπως θα καταθέσουν την Δευτέρα (29/06) οι Δημήτρης Καλαϊτζίδης και Αλέξανδρος Καλογέρης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που εκδικάζει την υπόθεση του περιβόητου ματς ΟΣΦΠ-Βέροια (3-0) στις 06/01/2013.
Πηγή: soccerplus.gr
Με υπομνήματα καταθέτουν Καλαϊτζίδης και Καλογέρης

Ο πρώην τεχνικός της Βέροιας αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας της Ημαθίας βρίσκονται ανάμεσα στο 17 άτομα που έχουν κληθεί από την Επιτροπή για να απολογηθούν.

Υπενθυμίζετα πως αμφότεροι σε ποινικό επίπεδο ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς είχαν υποστηρίξει ότι ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να ηττηθούν στο συγκεκριμένο ματς και μάλιστα με 3-0.

Στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Super League η ομάδα της Βέροιας που κατηγορείται στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών, αλλά στη συνέχεια ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς άσκησε έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επανεξεταστεί.

Αναλυτικά τα άτομα που έχουν κληθεί για να εξετασθούν:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ, 2) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΕΑΣ, 3) ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΦΕΣ, 4) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ, 5) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, 6) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ, 7) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ, 8) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, 9) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, 10) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΟΣ, 11) ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, 12) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΙΦΛΙΔΗΣ, 13) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, 14) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ, 15) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΘΑΡΟΥΔΗΣ, 16) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΝΑΡΗΣ και 17) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το υλικό που συγκέντρωσε στα χέρια του ο ανακριτής διαφθοράς και τις ένορκες καταθέσεις των Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκου Γεωργέα,ο πρώην γενικός αργηχός της Βέροιας, Γ. Λαναρής, φέρεται να μπήκε στα αποδυτήρια του "Γ.Καραϊσκάκης" στο ημίχρονο οπότε το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και να έδωσε εντολή να ηττηθεί η ομάδα του με τελικό σκορ «over», όπως και έγινε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τότε ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Νίκος Γεωργέας,φέρεται να ζήτησε από τον τότε προπονητή της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, να μη συνεχίσει να αγωνίζεται. Πράγματι, ο κ. Καλαϊτζίδης αντικατέστησε τον Γεωργέα στο 49΄ του αγώνα με τον Καλογέρη. Αλλαγή από τον προπονητή του ζήτησε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Παντελής Καφές. Ο συγκεκριμένος αντικαταστάθηκε στο 68΄ από τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Σκαθαρούδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δύο γκολ (86΄ Τζιμπούρ, 90' +1΄ Πάντελιτς).

Η Βέροια παρατάχθηκε εξ αρχής με ελλείψεις, καθώς είχε αποφασιστεί να εκτίσουν την ποινή τους τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές (Γεωργιάδης, Καλί, Μπαργκάνκαι Ολαϊτάν).

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ με την σειρά του, άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ομάδα της Βέροιας, αλλά και στους Αρβανιτίδη, Λαναρή για δωροδοκία – δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα με βάση τον πειθαρχικό κώδικα του 2012.

Η δίωξη-express ασκήθηκε μία μέρα μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League και αφού η ομάδα της Ημαθίας κατάφερε βαθμολογικά να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Διαβάστε ακόμη...