Ολα τα δεδομένα για Φινμπόγκασον

Από sentragoal.gr: Ενα δημοσίευμα που είναι πολύ καλό και παράλληλα πολύ ακριβό για να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πως είναι και αληθινό έφερε τον ΠΑΟΚ να κινείται στον αστερισμό του Αλφρεντ Φινμπόγκασον.
Πηγή: sentragoal.gr
Ολα τα δεδομένα για Φινμπόγκασον

Η εφημερίδα «Αs» δεν αναφέρθηκε απλά σε ενδιαφέρον του Δικεφάλου για τον 26χρονο Ισλανδό, όπως έγινε σε μερίδα κυρίως του ισπανικού Τύπου πριν από τρεις ημέρες, αλλά έκανε λόγο για συμφωνία ανάμεσα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και στους «ασπρόμαυρους», βάσει της οποίας θα καταβάλουν ένα εκατ. ευρώ στους Βάσκους για δανεισμό ενός έτους, σε συμβόλαιο που προβλέπει και ρήτρα απόκτησης του παίκτη.

Για τον Φινμπόγκασον η Ρεάλ Σοσιεδάδ δαπάνησε 7,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2014 και δικαιολογημένα βάσει των όσων έκανε ο Ισλανδός στο ολλανδικό πρωτάθλημα τη διετία 2012-2014 με τη φανέλα της Χίρενφεϊν. Την πρώτη του σεζόν στις «καρδούλες» (προερχόμενος από ένα εξάμηνο στη Χέλσινμποργκ με την οποία είχε 12 γκολ σε 17 αγώνες πρωταθλήματος ως δανεικός από τη Λόκερεν) ο Φινμπόγκασον έγραψε 24 γκολ σε 31 παιχνίδια και τη δεύτερη σεζόν το... κοντέρ έφτασε στα 29 γκολ σε 31 παιχνίδια.

Οι μετοχές του εκτοξεύτηκαν και οι Ολλανδοί δεν άργησαν να... ρευστοποιήσουν τη συγκεκριμένη μετοχή, με τη Σοσιεδάδ να ανοίγει τα ταμεία της. Ο Φινμπόγκασον της Σοσιεδάδ... δεν είχε καμία σχέση με αυτόν της Χίρενφεϊν. Και μόνο που χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη Μαρτίου και να περάσουν 19 στείρες συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβισιόν για να έρθει το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα, λέει πολλά για τον Ισλανδό που δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της μεγάλης πρόκλησης.

Το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας αναφέρει πως οι Βάσκοι θεωρούν ότι θα πρέπει να παραχωρήσουν τον Φινμπόγκασον για έναν χρόνο, ευελπιστώντας πως ο Ισλανδός θα ξαναβρεί την επαφή του με τα δίχτυα, προκειμένου να επιστρέψει στο «Ανοέτα». Καλά όλα αυτά μέχρι εδώ. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν έχουν να κάνουν με τα ποσά, τη θέση και τη διάθεση του ΠΑΟΚ.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για δανεισμό ενός έτους έναντι ενός εκατ. ευρώ. Αν ο Δικέφαλος καλύψει και το συμβόλαιό του, που αγγίζει τα δυο εκατ. ευρώ, τότε μιλάμε για μια μεγάλη οικονομική επένδυση. Και το ερωτηματικό δεν έχει να κάνει με τη διάθεση του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα του Ιβάν Σαββίδη να κάνει μια τέτοια κίνηση, αλλά με το αν οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να μπουν σε διαδικασία δανεισμού ενός παίκτη που θα έχει σίγουρα υψηλότατη οψιόν αγοράς.

Η συζήτηση προχωρά και φτάνει ακόμα και στο θέμα του συστήματος πάνω στο οποίο θα χτιστεί ο φετινός ΠΑΟΚ, καθώς στο 4-3-3 υπάρχει χώρος για έναν επιθετικό, κάτι που σημαίνει πως ο Ιγκόρ Τούντορ θα πρέπει να διαχειριστεί τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, την ώρα που στο ρόστερ υπάρχει ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του Δικεφάλου, ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ολα αυτά την ώρα που ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να μην αλλάζει στάση απέναντι στις φήμες και στα δημοσιεύματα που αφορούν μεταγραφές και να αφήνει το συγκεκριμένο θέμα να... αιωρείται.

Διαβάστε ακόμη...