Η ομάδα «εγγύηση» και η κρίσιμη επόμενη μέρα

Από paokweb.gr: Ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι συνεπής και κατέκτησε την τρίτη θέση μετά την ολοκλήρωση των Πλέι Οφς.
Πηγή: paokweb.gr
Η ομάδα «εγγύηση» και η κρίσιμη επόμενη μέρα

Κέρδισε τον Άρη, τα προβλήματα τραυματισμών του (Χαραλαμπίδης, Κακαρούδης, Βον) και την κούραση. Κούραση την οποία επικαλέστηκαν και από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη την ώρα που ο Δικέφαλος είχε φτάσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και έδωσε 16 παιχνίδια στο Eurocup.

Ο Δικέφαλος δεν ήταν στα καλύτερα του στην διάρκεια των Πλει Οφς αλλά στηρίχθηκε στην ομαδική του προσπάθεια, την μαχητικότητα της και την προσωπικότητα όλων μέσα σ' αυτό το τμήμα.
Απέναντι στο Παναθηναϊκό δεν πέτυχε καμία νίκη, απέναντι στον Άρη όμως τελείωσε την σειρά στα τέσσερα παιχνίδια. Έναν αντίπαλο «μαχητικό» που τον είχε κερδίσει δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά στα Πλέι Οφς όπου ο ΠΑΟΚ δεν είχε το Eurocup και το Κύπελλο Ελλάδος να τον εξουθενώνουν απέδειξε πως είναι καλύτερος, με περισσότερο βάθος στον πάγκο του και μεγαλύτερο πνεύμα νικητή από τους «Κίτρινους».

Την νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ αφού τελείωσε τρίτος θα τον βρει και του χρόνου στο Eurocup. Όμως η κρίσιμη εποχή για το τμήμα τώρα αρχίζει. Ο Δικέφαλος χρειάζεται την οικονομική στήριξη πλέον ενός επενδυτή που αν δεν αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών θα πρέπει να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό για να αυξηθεί το μπάτζετ.

Ο Δικέφαλος πλέον πέρα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έχει τους Άρη και ΑΕΚ απέναντι του με επενδυτές και τον ΑΓΟΡ πολύ οργανωμένο και φιλόδοξο για μια καλύτερη σεζόν. Δεν αποκλείονται επίσης ομάδες όπως η Νέα Κηφισιά που φέτος είχε 650000 χιλ ευρώ μπάτζετ να πρωταγωνιστήσει (δηλαδή σχεδόν διπλάσιο από τον Δικέφαλο).
Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει επενδυτή θα πρέπει οι ιθύνοντες του να το γνωρίζουν από νωρίς ώστε να ξέρουν τα λεφτά που θα έχουν (περίπου) στην διάθεση τους για την επόμενη σεζόν ώστε να «τρέξουν» τον σχεδιασμό τους (που ήδη έχει γίνει) ανάλογα με την περίπτωση.

Για να αλλάξουν όλα πάντως και να μην είναι «ταβάνι» η τρίτη θέση που είναι ιδιαίτερα χαμηλό για το τεράστιο μέγεθος του ΠΑΟΚ, πρέπει πλέον να υπάρξει μεγαλομέτοχος.

ΥΓ: Η Κίμκι πήρε το Γιούροκαπ, πήγε στους τελικούς στην VTBL Λιγκ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και θα παίξει του χρόνου στην Ευρωλίγκα. Η Καρσίγιακα με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ από τις Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Αναντολού Εφές τις έστειλε στο «καναβάτσο» και πήρε το Πρωτάθλημα στην Τουρκία. Ο Δικέφαλος έπαιξε με ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας, μερικές τις κέρδισε άλλες τις κόντραρε αλλά πλέον χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για να «πολεμάει» πλέον με μικρότερα μειονεκτήματα απέναντι τους.

Διαβάστε ακόμη...