Οι βοηθοί και ο… Πλετίκοσα

Οι Κροάτες δημοσιογράφοι ασχολούνται καθημερινά με άρθρα και ρεπορτάζ γύρω από την συνεργασία του Ιγκόρ Τούντορ με τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Οι βοηθοί και ο… Πλετίκοσα

Οι περισσότερες εφημερίδες και ιστοσελίδες χαρακτηρίζουν πρόκληση την συμφωνία του 37χρονου προπονητή με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η vecernji.hr «ο ΠΑΟΚ, όπου θα δουλεύει για 240.000 ευρώ τη χρονιά, είναι το εισιτήριο για την υψηλή... ποδοσφαιρική κοινωνία».

Στο ρεπορτάζ της ίδιας ιστοσελίδας γίνεται εκτενής αναφορά για τους συνεργάτες του Τούντορ, ενώ ο ρεπόρτερ αφήνει ένα ανοικτό παράθυρο και για τον Πλετίκοσα, τον Κροάτη τερματοφύλακα, ο οποίος είναι ο μοναδικός από την παρέας του Τούντορ, ο οποίος συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο και σήμερα μίλησε για την συμφωνία του στενού του φίλου με τον ΠΑΟΚ.

«Ο Τούντορ θα έχει μαζί του στην Θεσσαλονίκη, τέσσερις συνεργάτες. Διαλέγοντας προσεκτικά το επιτελείο του ξέρει ότι ένας από τους κύριους βοηθούς του είναι ο Γιούριτσα Βούτσκο. Η ευθύνη της φυσικής κατάστασης θα είναι στον Μπόρο Πέιρεκ, ενώ σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Σάντρο Τόμιτς, αλλά πρέπει να τερματίσει τη συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με την ουγγρική Ακαδημία Πούσκας, η οποία ανήκει στον Ρόμπερτ Γιάρνι.

Ο βοηθός θα είναι εξαιρετικός φίλος του Τούντορ, Ιβάν Λέκο, που έκανε καριέρα προπονητή στο Βέλγιο. Αχώριστοι από την εποχή που ήταν παίκτες, η «οικογένεια» αποτελούνταν από τους Πλετίκοσα, Βούτσκο, Γιούριτς και Λάλιτς. Ο Πλετίκοσα είναι ακόμα ενεργός και όπως ξέρουν όλοι, σύντομα θα ολοκληρώσει την καριέρα του. Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή να τον καλέσει ο Τούντορ στον ΠΑΟΚ, αλλά θα είναι δύσκολο να αλλάξει την απόφαση του Πλετίκοσα, που έχει την επιθυμία να επιστρέψει στο Σπλιτ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη...