Το αφιέρωμα της ΠΑΕ στο δεύτερο Κύπελλο (1974)

Η ημερομηνία της 16ης Ιουνίου δεν απέκτησε σημαδιακό χαρακτήρα στην ιστορία του ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1985, καθώς από το 1974 είχε τη δική της ξεχωριστή σημασία.
Πηγή: paokfc.gr
Το αφιέρωμα της ΠΑΕ στο δεύτερο Κύπελλο (1974)

Σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του με τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο τελικός είχε διεξαχθεί τρεις ημέρες μετά την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που έγινε στα γήπεδα της τότε Δυτικής Γερμανίας. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είχαν οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν με το σκορ ισόπαλο 2-2.

Ο ΠΑΟΚ τελικά επικράτησε με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Κούλη Αποστολίδη να ευστοχεί στο τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι δίνοντας το τρόπαιο στον Δικέφαλο. Από τον Ολυμπιακό προηγουμένως είχαν αστοχήσει ο Πουπάκης και ο Περσίδης, ενώ από τον ΠΑΟΚ δεν βρήκε δίχτυα ο Γιώργος Κούδας.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του paokfc.gr στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1974, με το πρόγραμμα των αγώνων, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τους πρωταγωνιστές της πορείας προς την δόξα.

Διαβάστε ακόμη...