Οικονομική αιμοραγία στην ΕΠΟ από τον αποκλεισμό της Εθνικής

Από soccerplus.gr: Ο ουσιαστικά αναπόφευκτος αποκλεισμός της Εθνικής από το Euro 2016 που σημαίνει ότι θα μείνει για πρώτη φορά εκτός μεγάλης διοργάνωσης έπειτα από 10 χρόνια (απουσίασε στο Μουντιάλ 2006), θα επιφέρει τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Πηγή: soccerplus.gr
Οικονομική αιμοραγία στην ΕΠΟ από τον αποκλεισμό της Εθνικής

Τα τελευταία χρόνια η Εθνική ομάδα ήταν ο... μέγας χορηγός της Ομοσπονδίας που πορευόταν με τα έσοδα που έφερνε από τη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η ΕΠΟ έχει εισπράξει, από το «χρυσό 2004» μέχρι και την πρόσφατη συμμετοχή στο παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ, το ποσό των 50,3 εκατ. ευρώ!

- Το 2004 η Εθνική Ελλάδας με τον άθλο της να κατακτήσει το τρόπαιο, απέφερε στην ΕΠΟ έσοδα ύψους 16,6 εκατ. ευρώ!

- Τέσσερα χρόνια μετά και παρά την αποτυχία της ομάδας στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας και συγκεκριμένα στο Σάλτσμπουργκ, η ομάδα απέφερε έσοδα 7,5 εκατ. ευρώ.

- Ακολούθησε η συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Στο ταμείο της Ομοσπονδίας μπήκαν, από τη ΦΙΦΑ, 6,7 εκατ. ευρώ.

- Δύο χρόνια αργότερα και με την επιτυχία της ομάδας να βρεθεί στα προημιτελικά του Euro 2012 τα έσοδα έφτασαν τα 11,5 εκατ. ευρώ.

- Τέλος, η πιο πρόσφατη επιτυχία, αυτή της παρουσίας της Εθνικής ομάδας στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, πριμοδοτήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία με 8 εκατ. ευρώ.

Σε όλες τις μεγάλες προκρίσεις να μην λησμονηθεί ότι η ΕΠΟ έπαιρνε μπόνους και από τους χορηγούς της, που μπορούσε να ξεπεράσουν και το 1 εκατ. ευρώ.

Γίνεται αντιληπτό ο αποκλεισμός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έστω και από μία διοργάνωση θα έχει επιπτώσεις στο ταμείο της ΕΠΟ που ενδέχεται να οδηγήσουν σε περικοπές, μια ομοσπονδία που λόγω του χρήματος από τις πορείες της Εθνικής είχε μάθει να πορεύεται χωρίς να αναγκάζεται να κάνει σφιχτή οικονομική πολιτική.

Διαβάστε ακόμη...