«Εξαιρετική η σεζόν για την εκπαιδευτική διαδικασία! »

Από metrosport.gr: Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, κ. Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95,5, κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής σεζόν.
Πηγή: metrosport.gr
«Εξαιρετική η σεζόν για την εκπαιδευτική διαδικασία! »

«Εξαιρετική η σεζόν για την εκπαιδευτική διαδικασία...Όχι τόσο για τους εκάστοτε τίτλους, αλλά για το πόσο καλύτερα έγιναν τα παιδιά. Δόθηκε έμφαση στα ψυχοπνευματικά τους χαρακτηριστικά. Υπάρχει η εικόνα της 1ης ομάδας για φέτος. Παιδιά της Κ19 και προς τα κάτω, απ' το Σεπτέμβριο ήρθαν αντιμέτωποι με τις προκλήσεις εθνικών ομάδων. Το όριο ηλικίας έχει πάει στα 11 χρόνια, βρήκαμε όμως και δύο παιδιά του '99, τα οποία είναι η εξαίρεση στον κανόνα»δήλωσε αρχικά.

Οι σημαντικότερες ατάκες του 

-Ο Ιβάν Σαββίδης στηρίζει τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Δίνει πάντα το ανάλογο μπάτζετ. Αισθανόμαστε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του για τον τρόπο δουλειάς μας.

-Υπάρχουν προβλήματα, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Άλλωστε το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προβλήματα και μετά κι ο κάθε σύλλογος. Δεν έχει γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ακαδημιών και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και στο εξωτερικό δεν είναι όλες οι ακαδημίες οργανωμένες, πχ στη Γερμανία - παρά την όλη ανάπτυξη.

-Τα παιδιά επιλέγονται βάση χαρακτηριστικών, όπως επίσης και της φιλοσοφίας του ΠΑΟΚ. Τα παιδιά εκπαιδεύονται στο σύστημα « 4 - 3 – 3 ». Νομίζω πως κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί αμυντική εκπαίδευση.

-Ακόμα και το μοντέλο Σάντος – που φυσικά πρέπει να τον ευχαριστούμε για τον προγραμματισμό του στην εθνική – θα πρέπει να υπάρχει κατά νου ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

-Πρόσφατα πήγαμε στο Ισραήλ για να μεταλαμπαδεύσουμε τις τεχνικές μας γνώσεις κι εκεί.

-Το αναπτυξιακό είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στην ακαδημία.

-Μιλήσαμε με Άρνεσεν, αλλά μέχρι στιγμής μόνο για το καλωσόρισμα. Πιστεύουμε πως και ο ίδιος θα είναι υποστηρικτής των ακαδημιών μας»

Διαβάστε ακόμη...