Όσκαρ στις... υποφηφιότητες ο ΠΑΟΚ!

Από paokweb.gr: Βραβείο Όσκαρ για τις περισσότερες... υποψηφιότητες προπονητών θα πάρει, σίγουρα, ο ΠΑΟΚ, το φετινό καλοκάιρι, με τον Όσκαρ Γκαρσία να είναι ο τελευταίος, που προστίθεται στη μακρά λίστα των ονομάτων!
Πηγή: paokweb.gr
Όσκαρ στις... υποφηφιότητες ο ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ισπανική ιστοσελίδα sport.es, για τον Καταλανό τεχνικό ενδιαφέρονται τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο κι ο Ολυμπιακός απ' την Ελλάδα, η πρωταθλήτρια Αυστρίας, Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, καθώς και μία ομάδας από την Αγγλία και συγκεκριμένα την Championship. Το ότι ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός εμφανίζονται να έχουν έναν ακόμη κοινό στόχο, αυτό δεν αποτελεί, πλέον, καμία έκπληξη...! Επιπλέον το δημσίευμα διευκρινίζει ότι έχει φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο συζητήσεων με τους Αυστριακούς.

Ποιός είναι όμως ο Όσκαρ Γκαρσία; Ο 42χρονος προπονητής αγωνίστηκε, ως παίκτης, για έξι χρόνια (1993-99) στη Μπαρτελόνα για να ακολουθήσουν οι Αλμπαθέτε, Βαλένθια, Εσπανιόλ και Λέιδα. Αποχωρώντας από την ενεργό δράση, ανέλαβε βοηθός του Γιόχαν Κρόιφ στην Εθνική Καταλονίας, ενώ το 2010 μεταπήδησε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Το καλοκαίρι του 2012 έζησε την πρώτη του εμπειρία ως πρώτος προπονητής, αναλαμβάνοντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κάπου εδώ "κολλάει" και το όνομα του Ιάκωβου Αγγελίδη, αφού ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε επιτελέσει από την ίδια θέση και στην Ισραηλινή ομάδα, κι είχαν μια πολύ καλή συνεργασία. Στην πρώτη του σεζόν, λοιπόν, την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, για να παραιτηθεί, στη συνέχεια, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε την αγγλική Μπράιτον, την οποία οδήγησε στα ημιτελικά της Championship, πριν ηττηθεί από την Ντέρμπι. Το 2014, επέστρεψε, ξανά, στη Μακάμπι, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά η τεταμένη πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ τον οδήγησε στην αποχώρηση τον περασμένο Αύγουστο. Λίγους μήνες μετά επέστρεψε στο νησί για λογαριασμό της Γουότφορντ, αλλά προβλήματα με την καρδιά του τον ανάγκασαν να αφήσει την θέση του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...