ΠΑΟΚ, το ερείπιο

Από sportday.gr: Ισως αυτός να είναι τελικά ο πιο άσχημος εφιάλτης: να γνωρίζεις ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες, ότι υπάρχουν τα χρήματα που δεν είχες ποτέ και να φτάνεις σε... ιστορικό χαμηλό της ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειας.
Πηγή: sportday.gr
ΠΑΟΚ, το ερείπιο

Να μην μπορεί να σημειώσει ένα γκολ η ομάδα που ξοδεύει συνολικά σχεδόν όσα και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός για τους επιθετικούς της, τα διπλάσια και τετραπλάσια από αυτά που εισπράττουν ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ, του Ατρομήτου και του Αστέρα.

Και να καταλήγει σε ένα σημείο που ακόμη και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, στην αρχή της περιόδου, δεν είχαν προβλέψει. Αντιθέτως, μάλιστα, υπήρχε εκείνη η αύρα τού... δήθεν πρωταθλητή, που είχε διάρκεια τους πρώτους μήνες και στη συνέχεια αποχώρησε, για να δώσει τη θέση της στη... δυσοσμία των αποδυτηρίων που δεν έχουν συνοχή. Δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει τα κομμάτια αυτής της ομάδας με αποτέλεσμα να φτάνει σε οριστική εγκατάλειψη. Να γίνεται ένα ερείπιο.

ΝοοτροπIα μιας μικρής ομάδας, της γειτονιάς, που αποτελείται από ποδοσφαιριστές χωρίς αύριο. Καλοπληρωμένους. Που θα ζητήσουν, σήμερα-αύριο, από Δευτέρα μια συγγνώμη και θα νομίζουν ότι θα λάβουν την άφεση αμαρτιών.

Τελικά θα τη λάβουν ή θα την πληρώσουν και τα πλακάκια, κατά το κοινώς λεγόμενο «Ιβάν, άλλαξε και τα πλακάκια», το οποίο φωνάζουν καιρό τώρα όσοι απέμειναν στην άδεια Τούμπα;

Ποιος μπορεί να είναι ελαστικός, ανεκτικός με όσα κι όσους συνθέτουν την εικόνα της ομάδας που έφτασε πλέον να μη δικαιολογεί, σε κανένα σημείο, την ιστορικότητα, τη δυναμική, ό,τι εκπροσωπεί μια ομάδα με το μέγεθος του ΠΑΟΚ;

Τι μπορεί να συγκρατήσει από αυτή την ομάδα και να του είναι χρήσιμο για την επόμενη περίοδο ή για τα επόμενα βήματα, των δύο-τριών ετών, όπως συζητείται ότι θα σχεδιάζει ο νέος αθλητικός διευθυντής;

Αν αυτός ο άνθρωπος, ο Αρνεσεν έχει το ελεύθερο να κάνει ό,τι επιθυμεί για να οδηγήσει την ομάδα σε σίγουρα μονοπάτια, αλίμονό του αν κάνει έστω και έναν συμβιβασμό! Θα το πληρώσει ακριβά και θα πρέπει να έχει την εικόνα του χθεσινού αγώνα με τον Ατρόμητο και να τη βλέπει μέρα παρά μέρα και ειδικά πριν πάρει αποφάσεις. Να βλέπει πού κατάντησε ο ΠΑΟΚ, πού τον κατάντησαν για την ακρίβεια και να θυμάται ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει σε πρόσωπα και καταστάσεις που είναι απαραίτητο να αλλάξουν.

Tου Γιώργου Ζαχαριάδη

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...