Το 2000 η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά

Από contra.gr: Η ήττα από τον Παναθηναικό είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει δίχως νίκη στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος εδώ και 15 χρόνια. Τελευταίο "θύμα" ήταν ο Ολυμπιακός το 2000.
Πηγή: contra.gr
Το 2000 η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά

Ο ΠΑΟΚ έχασε 65-83 από τον Παναθηναϊκό (έτσι ο "Δικέφαλος" αποκλείστηκε και θα παίξει στον μικρό τελικό, στον οποίο θα έχει να αντιμετωπίσει την απουσία του Τζούλιαν Βον που έχει οστικό οίδημα και θα χάσει τα επόμενα ματς) και έμεινε δίχως νίκη στα ημιτελικά εδώ και 15 χρόνια. Ηταν 7/5/2000 όταν ο "Δικέφαλος" κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Παλέ με 87-67 και πήρε την πρόκριση στον τελικό (είχε προηγηθεί το "διπλό" στο ΣΕΦ με σκορ 66-69).

Αυτή η νίκη επί των "ερυθρόλευκων" ήταν η τελευταία για τους "ασπρόμαυρους" μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος, στην οποία μετά το 2000 ο ΠΑΟΚ συμμετείχε ελάχιστες φορές καθώς τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα επηρέασαν την αγωνιστική του πορεία που ήταν κακή για αρκετά χρόνια.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην σεζόν 2010-11 για να πάρουν και πάλι μέρος στα ημιτελικά οι "ασπρόμαυροι" οι οποίοι έχασαν από τον Παναθηναικό σε τρία ματς. Μετά ο "Δικέφαλος" συμμετείχε ξανά στην ημιτελική φάση την περασμένη αγωνιστική χρονιά (2013-14) έχοντας ξανά τρεις ήττες από τους "πράσινους" ενώ φέτος έχασε και πάλι τρεις φορές από το "τριφύλλι". Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, έχει 9 σερί ήττες στα ημιτελικά (όλες από τον Παναθηναικό) μετά από εκείνη την νίκη (87-67) κόντρα στον Ολυμπιακό το 2000.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (η τελευταία νίκη στα ημιτελικά) VIDEO:

Διαβάστε ακόμη...