SMS – «φωτιά» για το «Noor 1»

Από sport-fm.gr: Νέες συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερ-κοριός της ΕΥΠ για το «Noor 1», το οποίο πιάστηκε από τις Αρχές με δύο τόνους ηρωΐνη, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή, «Δίκη στον ΣΚΑΪ»
Πηγή: sport-fm.gr
SMS – «φωτιά» για το «Noor 1»

Tην ποδοσφαιρική εμπλοκή στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor-1 φώτισε η εκπομπή, «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκαλύπτοντας νέες συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Οι νόμιμες τηλεφωνικές υποκλοπές καταγράφηκαν το τρίμηνο από τον Μαϊο μέχρι τον Ιούλιο του 2012 και μαζί με μαρτυρικές καταθέσεις –όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ- οδήγησαν στην προφυλάκιση του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιου Κοτσώνη, ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση δύο τόνων ηρωϊνης.

Ο Κοτσώνης -σύμφωνα με την εκπομπή «Δίκη»- συνομιλεί και με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και τον ενημερώνει για ταξίδι του στο Ντουμπάι και τη ναύλωση πλοίου με sms:

«Εχω προχωρήσει τη δουλειά για τον ανεφοδιασμό στη Φουτζέιρα. Εχω βρει πλοίο, έχω βρει ανθρώπους, θέλω να τα δεις και να τα εγκρίνεις Βαγγέλη. Αμα είναι στο τέλος του μήνα να πάω κάτω να ξεκινήσουμε».

Ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά, που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού παραδέχτηκε τη στενή του συνεργασία με τον Β. Μαρινάκη, αλλά επέμενε ότι ήταν μόνο για πετρελαϊκά ζητήματα.

Στην απολογία του, μέρος της οποίας μετέφερε στον τηλεοπτικό «αέρα» του ΣΚΑΪ η εκπομπή «Δϊκη», μεταξύ άλλων, ο Κοτσώνης αναφέρει:

«Στο Ντουμπάι δραστηριοποιήθηκα από τις αρχές του 2013 όπου έκανα δουλειές με την ΟΡΑΙΖΟΝ και την ΑΠΣΚΟ. Πήγαινα για λογαριασμό της εταιρείας ΚΑΠΙΤΑΛ χωρίς να έχω σύμβαση εργασίας μαζί της. (...) Ήμουν μεσίτης. Δεν έκανα εταιρεία με αυτό το αντικείμενο. Μέχρι τότε πληρωνόμουν χωρίς απόδειξη. Η ΚΑΠΙΤΑΛ μου πλήρωνε όλα τα έξοδα μετακίνησής μου στις διαπραγματεύσεις. Στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν έπαιρνα χρήματα. Τον Νοέμβριο του 2013 στις διαπραγματεύσεις της αγοράς που ήρθε το αφεντικό της ΑΠΣΚΟ πήγαμε και συναντήσαμε τον Άραβα. Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι θα ήμουν εγώ. (...) Τα τελευταία 3 έτη δεν έχω εισοδήματα λόγω ζημιών, αλλά τα προηγούμενα έτη είχα μεγάλα εισοδήματα. Επίσης και το κράτος μου χρωστά χρήματα. Ζω από τα χρήματα που έχω. Ο Συντιχάκης (καπετάνιος της ΚΑΠΙΤΑΛ) κατέβαινε στο Ντουμπάι όταν δεν κατέβαινα εγώ. Ο Συντιχάκης κατέβαινε για τα παζάρια. Δεν κατεβαίναμε μαζί. Ο Συντιχάκης συνεργαζόταν με τον Μπουρδούβαλη».

Σε μία συνομιλία με τον τότε προφυλακισμένο Αχιλλέα Μπέο, ο Κοτσώνης ισχυρίζεται ότι «ο Μαρινάκης έχει και τα δικά μου χρήματα».

Με τους συνεργάτες του μιλάει για μεταφορά σαπουνιών και φαρμάκων, ενώ σε sms που στέλνει σε ποδοσφαιρικό παράγοντα μιλάει για «εύκολα και γρήγορα λεφτά».

Η τηλεοπτική «ΔΙΚΗ» αποκάλυψε –επίσης- μία συνομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη από πακιστανικό τηλέφωνο (στο όνομα του Φαταούλ Χακέ) με άγνωστο, ο οποίος εκφράζει «φόβους για το καράβι» και επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Ο άνθρωπος μου είναι τρομοκρατημένος με τη "φουρτούνα". Υπάρχει λόγος να έρθει από εκεί να δει το διαβατήριο σου; Οχι, δεν νομίζω».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...