Πρώτο θέμα στην INTERPOL Μαρινάκης, Ζωγράφος

Από sdna.gr: Η INTERPOL στην εβδομαδιαία αναφορά της στα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου έχει ως πρώτο θέμα τις εξελίξεις με τη φερόμενη «εγκληματική οργάνωση» στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πηγή: sdna.gr
Πρώτο θέμα στην INTERPOL Μαρινάκης, Ζωγράφος

Για ακόμα μία φορά τα σκάνδαλα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τραβούν το ενδιαφέρον παγκοσμίως, μπαίνοντας στην αναφορά της INTERPOL, δείγμα της διευρυμένης διαφθοράς που επικρατεί. Η πρόσφατη επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Χριστόφορου Ζωγράφου, αλλά και των παικτών της Βέροιας από τον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» έγινε πρώτο θέμα στην εβδομαδιαία αναφορά της INTERPOL.

Συγκεκριμένα το δελτίο της INTERPOL αναφέρει: «Καθώς το διεθνές ποδοσφαιρικό σκάνδαλο της FIFA και η σύλληψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων για αδικήματα διαφθοράς έχει σοκάρει τον αθλητισμό παγκοσμίως, ένα παράλληλο σκάνδαλο που εμπεριέχει την Ελλάδα για ακόμα μια φορά φαίνεται να βρίσκεται στην επιφάνεια.

Την περασμένη εβδομάδα διογκώθηκε, καθώς έξι ακόμα Έλληνες ποδοσφαιριστές κατηγορούνται για στήσιμο αγώνα και απάτη, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των κατηγορούμενων, συμπεριλαμβανομένων προπονητών και διαιτητών, σε 41.

Σήμερα, ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ελλάδας και κυπελλούχου Ολυμπιακού, παρουσιάστηκε στο γραφείο του ανακριτή για λεπτομέρειες σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον του και για να δώσει αρχικές απαντήσεις σχετικά με τις πέντε κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Την ίδια μέρα, ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας παραιτήθηκε μετά από κατηγορίες εναντίον του για εμπλοκή του στο σκάνδαλο στημένο αγώνων. Και οι δύο κατηγορηματικά διέψευσαν τις κατηγορίες.

Και οι έξι παίκτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες προέρχονται από τη μικρή ομάδα της πρώτης κατηγορίας, τη Βέροια. Φέρονται να είχαν συμφωνήσει μυστικά τον Ιανουάριο του 2013 με τους ιδιοκτήτες της Βέροιας και του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού να λήξει το ματς με νίκη υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων φέρονται να έχουν στοιχηματίσει πάνω σε αυτό το σκορ κερδίζοντας μισό εκατομμύριο ευρώ ο καθένας».

Διαβάστε ακόμη...