Αν ισοβαθμήσει με Αστέρα…

Από inpaok.com: Έτσι όπως τα έχει... κάνει ο ΠΑΟΚ φέτος, οφείλει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στα πλέι-οφ που οδηγεί στην απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
Πηγή: inpaok.com
Αν ισοβαθμήσει με Αστέρα…

Με τη βαθμολογία να έχει διαμορθωθεί ως εξής: ΠΑΟ 11, Αστέρας 6, ΠΑΟΚ 4, Ατρόμητος 2, ο Δικέφαλος χρειάζεται δυο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια για να βγει σίγουρα δεύτερος, αλλιώς πρέπει να ελέγχει και τις άλλες περιπτώσεις.

Η πιο βολική από αυτές είναι να κερδίσει τον Ατρόμητο και να χάσει ο Αστέρας από τον Παναθηναϊκό, οπότε του αρκεί και η ισοπαλία την Κυριακή στην Τρίπολη.

Υπάρχει όμως και το σενάριο της ισοβαθμίας με τους Αρκάδες, σε περίπτωση που το αυριανό ματς στη Λεωφόρο έρθει Χ (και ο ΠΑΟΚ φυσικά έχει κερδίσει τον Ατρόμητο). Τότε, οι δυο ομάδες θα έχουν απο 7 πόντους και θα μένει το μεταξύ τους παιχνίδι.

Τότε, στο ματς της 6ης αγωνιστικής, όποιος κερδίσει παίρνει τη 2η θέση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ισχύουν τα κριτήρια ισοβαθμίας τα οποία είναι:

α) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, γ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, τα εκτός έδρας τέρματα στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs λογίζονται διπλά & δ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των Play Offs καταλαμβάνει η ομάδα που κατατάχθηκε υψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Αυτό σημαίνει ότι, με βάση ότι το πρώτο ματς της Τούμπας είχε έρθει 0-0, ο ΠΑΟΚ βολεύεται και πάλι με οποιαδήποτε ισοπαλία. Είτε με 1-1, 2-2 κτλ γιατί θα μετράνε τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους ματς, είτε με 0-0 γιατί κατετάγει ψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...