«Καταπληκτικός τεχνικός διευθυντής ο Άρνεσεν»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός Δανός συντάκτης και προσωπικός φίλος του Φρανκ Άρνεσεν, ο Τόμι Πόουλσεν και μίλησε για τον νέο αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ και για τα όσα θα προσφέρει στον «Δικέφαλο».
Πηγή: arenafm.gr
«Καταπληκτικός τεχνικός διευθυντής ο Άρνεσεν»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι στη Δανία γιατί σώθηκε το Αμβούργο. Στην ομάδα του Αμβούργου ήμουν ρεπόρτερ της ομάδας και είχαμε δεθεί μαζί με τον Φρανκ Άρνεσεν όπου συνυπήρξαμε».

Για τον Φρανκ Άρνεσεν:

«Ως παίκτης ήταν πολύ σπουδαίος και αυτό είναι γνωστό. Ως τεχνικός διευθυντής είναι επίσης πολύ ικανός και δούλεψε σε πολύ σπουδαίες χώρες. Ξέρει πάρα πολύ κόσμο και πάρα πολλούς παίκτες πάνω στον πλανήτη. Όταν ήρθε στο Αμβούργο έπεσε σε κρίση καθώς δεν του έδωσαν καθόλου μπάτζετ και η ομάδα βγήκε έβδομη. Βλέπουμε τώρα σε τι κρίση είναι το Αμβούργο. Αν ο ΠΑΟΚ βάλει χρήματα θα πετύχει πάρα πολλά πράγματα καθώς έχει πολλές γνωριμίες παντού στον ποδοσφαιρικό χάρη».

Για το αν μίλησε μαζί του:

«Δεν μίλησα μαζί του αφότου ανέλαβε τον ΠΑΟΚ όμως είχα μιλήσει μαζί του πριν. Μου είχε πει για την λαχτάρα που είχε να βρει μια ομάδα που να διψάει για επιτυχίες και να έχει την οικονομική δυνατότητα για να την βοηθήσει. Αν ο ΠΑΟΚ έχει ένα καλό μπάτζετ θα πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα».

Για την φιλοσοφία του Άρνεσεν:

«Η φιλοσοφία του είναι η εκμετάλλευση των νέων παικτών. Έχει εξαιρετικό μάτι στο να ανακαλύπτει νέους παίκτες και να του μεταπωλεί πολύ παραπάνω από την αρχική τους αξία. Στο Αμβούργο έφερε κάποιους παίκτες από την Πολωνία και τους πούλησε με το παραπάνω. Βρίσκει ταλαντούχους παίκτες και του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο Αμβούργο είχε το πρόβλημα πως ο Ουβε Ζέλερ είχε τον εγγόνο του στην ομάδα και επειδή τον πούλησε του έκαναν πόλεμο. Κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και θέλει να προσφέρει στην ομάδα που δουλεύει».

Για το αν θα αποφασίσει ο Άρνεσεν για τον προπονητή:

«Αν δει πως δεν υπάρχει κάποιος καλός Έλληνας θα φέρει κάποιο ξένο. Έχει ένα τεράστιο δίκτυο γνωριμιών όπως για παράδειγμα τον Φίνχ. Γνωρίζει προπονητές στην Γερμανία, στην Ολλανδία και στην Αγγλία και ξέρει άτομα όπως ο Κούμαν».

Για το αν δουλεύει με τους νέους παίκτες:

«Του αρέσει πάρα πολύ να δουλεύει με νέους παίκτες και αυτό έκανε όπου δούλεψε. Θέλει τον άγνωστο να τον αναδείξει, να τον βελτιώσει και να τον πουλήσει. Παίκτες που δεν άξιζαν τίποτα ως χρηματική αξία τους είδε ως πρόκληση. Αν δουλέψει σε νέους παίκτες είναι δεδομένο πως θα αποδώσει έργο».

Για τον χαρακτήρα του Άρνεσεν:

«Πρόκειται για έναν ανοιχτό άνθρωπο. Είναι ένας Ευρωπαίος Δανός και μιλάει Ισπανικά, Ολλανδικά, Αγγλικά, Γερμανικά και φυσικά Δανέζικα. Μπορεί και επικοινωνεί με τους ποδοσφαιριστές και έχει μια πολύ καλή σχέση μαζί τους. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος και ένας καταπληκτικός τεχνικός διευθυντής. Αν τον αφήσουν να δουλέψει θα κάνει μια καταπληκτική ομάδα είτε έχει χρόνο είτε όχι. Και να μην έχει χρόνο θα μπορέσει να χτίσει μια ομάδα καθώς γνωρίζει τι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν και που θα τους βρει. Είναι πολύ κοντά στους παίκτες, στον ΠΑΟΚ πήραν έναν καταπληκτικό τεχνικό διευθυντή και θα κάνει πολύ σπουδαία πράγματα».

Διαβάστε ακόμη...