Σε ελεύθερη πτώση ο ΠΑΟΚ

Aπό sentragoal.gr: Μέσα σε τέσσερις ημέρες ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έχασε, με κατεβασμένα χέρια, τη μάχη της πρώτης θέσης, αλλά πλέον έχει υποχωρήσει στην τρίτη, με την ψυχολογία εντός αποδυτηρίων να μοιάζει με ευθεία γραμμή σε καρδιογράφημα.
Πηγή: sentragoal.gr
Σε ελεύθερη πτώση ο ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Γεωργιάδης προσπαθεί να ρίξει το βάρος στον τομέα της ψυχολογίας, γνωρίζοντας πως στο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίον θα περισώσει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην υποθηκεύσει την επόμενη σεζόν με ευρωπαϊκά παιχνίδια από τα μέσα Ιουλίου.

Η πρώτη κίνηση του τεχνικού του Δικεφάλου ήταν μια ομιλία στους παίκτες το βράδυ της Κυριακής, στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», λίγα λεπτά πριν από την αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Ο Γ.Χ. προσπαθεί πλέον να χτυπήσει τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών και ειδικά εκείνων από τους οποίους περιμένει να σηκώσουν το βάρος των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί. Αγωνιστικά, τα δείγματα γραφής του Δικεφάλου τόσο στους... αγώνες προετοιμασίας εν όψει των πλέι οφ, όπως είχαν μετατραπεί τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όσο και στα τέσσερα των πλέι οφ είναι αποκαρδιωτικά.

Οκτώ γκολ σε δώδεκα παιχνίδια, με τις τελικές προσπάθειες να μειώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι, με τους τρεις πρώτους σκόρερ της ομάδας, Αθανασιάδη, Περέιρα και Μακ, να μετρούν συνολικά ένα γκολ (!) από τις 14 Μαρτίου μέχρι σήμερα, και τα μυϊκά προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Ολα αυτά σε μια σεζόν που ξεκίνησε καλύτερα από όσο άπαντες είχαν φανταστεί και πάει να τελειώσει χειρότερα από όσο άπαντες είχαν φανταστεί και τους φιλάθλους να δείχνουν διάθεση στήριξης αλλά να απογοητεύονται λόγω της εικόνας της ομάδας εντός γηπέδου.

Οι τελευταίες έξι ημέρες της φετινής σεζόν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αρχής γενομένης από τη σημερινή τελευταία προπόνηση εν όψει Ατρομήτου, όσον αφορά τόσο το αγωνιστικό κομμάτι όσο και αυτό της κερκίδας. Παράλληλα, οι διοικούντες τηρούν στάση αναμονής, καθώς βαθμολογικά οι διαφορές δεύτερης, τρίτης και τέταρτης θέση είναι μικρές, όμως η επίπτωση που έχει η κάθε θέση στην ομάδα είναι μεγάλη.

Ο φόβος των... 40 ημερών

Ο ΠΑΟΚ καλείται το βράδυ της Τετάρτης, στην Τούμπα, να διαγράψει το σενάριο που θα τον φέρει στο γήπεδο για επίσημο παιχνίδι 40 ημέρες μετά την τελευταία αγωνιστική των εγχώριων πλέι οφ. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν την τελευταία θέση, και αυτό θα διασφαλιστεί με τρίποντο απέναντι στον Ατρόμητο. Η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση θα μπει στον δεύτερο προκριματικό γύρο, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις για να φτάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο αντίπαλός της θα γίνει γνωστός στις 22 Ιουνίου, και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 16 Ιουλίου.

Το είχε αποφύγει λόγω ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε τερματίσει στην τελευταία θέση των πλέι οφ και τη σεζόν 2011-12, όταν και είχε ξεκινήσει τη διαδικασία με δύο νίκες και μία ισοπαλία, όντας στην πρώτη θέση, και ακολούθως κατέγραψε τρεις διαδοχικές ήττες, που τον έφεραν τελευταίο. Τότε, ο Δικέφαλος είχε αποφύγει τον δεύτερο προκριματικό γύρο λόγω του απαγορευτικού που επέβαλε η ΟΥΕΦΑ στην ΑΕΚ, και ξεκίνησε από τον τρίτο γύρο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...