«Η σούπερ ατζέντα του Άρνεσεν»

 Ο Μπάμπακ Μίλανι ο πιο έμπειρος ρεπόρτερ Αμβούργου που εργάζεται πολλά χρόνια στην Bild αρθρογραφεί στο INPAOK για τον Φρανκ Άρνεσεν:
Πηγή: inpaok.com
«Η σούπερ ατζέντα του Άρνεσεν»

«Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αμβούργου, Μπερντ Χόφμαν ήταν αυτός που είχε φέρει στην ομάδα τον Φρανκ Aρνεσεν. Τελικά μετά από δύο μήνες ο Χόφμαν αποτέλεσε παρελθόν, καθώς υπήρξε μεγάλη διαμάχη στα εσωτερικά του συλλόγου. Ετσι λοιπόν ο Αρνεσεν έμεινε μόνος μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον αφού οι πολέμιοι του Χόφμαν έβλεπαν στην θέση του αθλητικού διευθυντή, έναν άνθρωπο που τον έφερε ο αντίπαλός τους.

Ο Αρνεσεν έγινε θύμα ενός πολιτικού παρασκηνίου στα εσωτερικά του Αμβούργου.

Αντί για 20 εκατομμύρια ευρώ που του είχε υποσχεθεί ο Χόφμαν του δόθηκαν μόλις δύο εκατομμύρια για μεταγραφές! Ο Δανός έπρεπε, λοιπόν, να διαχειριστεί μόλις δύο εκατομμύρια ευρώ, χρήματα πολύ λίγα για να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της Μπουντεσλίγκα και με στόχο κιόλας να βγάλει και κέρδος από όλο αυτό!

Ο Αρνεσεν λοιπόν τα κατάφερε και πέτυχε. Ο νυν αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έφερε τέσσερις ποδοσφαιριστές από την Τσέλσι, (την ομάδα στην οποία δούλευε πριν) με αυτά τα συνολικά δύο εκατομμύρια που είχε. Πήρε τον Γκιοκχάν Τορέ και αργότερα τον πούλησε για 6 εκατομμύρια στην Κούμπαν. Τα τρία εκατομμύρια τα κράτησε η Τσέλσι ως ποσοστό μεταπώλησης και με δύο εκατομμύρια πήρε τον Τζέφρι Μπρούμα, που πλέον στέφθηκε πρωταθλητής με την Αϊντχόφεν, τον Τζιάκοπο Σάλα που πήγε στην Βερόνα με 100.000 ευρώ και τον Μάικλ Μανσιέν που στην συνέχεια πήγε στη Νότιγχαμ με 800.000 ευρώ. Απέκτησε στη συνέχεια ελεύθερο τον διεθνή Γερμανό πορτιέρο Αντλερ και τον Ραΐκοβιτς, αντί δύο εκατομμυρίων ευρώ από την Τσέλσι.

Στο τέλος όπως γίνεται κατανοητό το Αμβούργο έβαλε λεφτά στα ταμεία του και πέντε παίκτες του Φρανκ Αρνεσεν ήταν οι πρωταγωνιστές της ομάδας που κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της σε χρονιές άρρωστες για τον σύλλογο. Γι" αυτό είναι και πετυχημένος ο Αρνεσεν.

Αν στον ΠΑΟΚ το κλίμα είναι ιδανικό και τον αφήσουν να δουλέψει τότε ο Δανός σίγουρα θα φέρει την ελληνική ομάδα στην κορυφή. Εχει σούπερ επαφές και έναν τηλεφωνικό κατάλογο τεράστιο, από το Αμβούργο ως τη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε ακόμη...