Το τελευταίο "διπλό" στη Λεωφόρο

Από sport24.gr: Θυμηθείτε την τελευταία εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, στις 9 Δεκεμβρίου του 2001 (VIDEO).
Πηγή: sport24.gr
Το τελευταίο "διπλό" στη Λεωφόρο

Ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά τα βρίσκει πολύ σκούρα απέναντι στον Παναθηναικό στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το τελευταίο "διπλό" είχε "έρθει" στις 04/03/12, όταν ο "Δικέφαλος" νίκησε με 0-2 με τέρματα των Αλβες Λίνο και Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ επικράτησε των "πρασίνων" στη Λεωφόρο (όπου θα γίνει το ντέρμπι της Κυριακής);

Χρειάζεται να "γυρίσουμε" πολλά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στη σεζόν 2001-02. Στις 09/12/01 ο "Δικέφαλος" νίκησε με 1-2 τους "πράσινους", αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 (προπονητής των "ασπρόμαυρων" τότε ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Γιάννης Κυράστας καθόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού).

Ο Γιόνας Κόλκα άνοιξε το σκορ στο 7', ο Γιαννάκης Οκκάς στο 69' ισοφάρισε και ο Παντελής Κωνσταντινίδης έδωσε την νίκη στους "ασπρόμαυρους" με πολύ ωραίο σουτ "γράφοντας" το τελικό 1-2

Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός είχε έντονα παράπονα από τον Θανάση Μπριάκο για το ότι δεν υπέδειξε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Λουκά Καραδήμου στον Γιαν Μικάελσεν.

Διαβάστε ακόμη...