Αρνεσεν: Δεν είμαι ο σούπερμαν!

Από inpaok.com: Ο Φρανκ Αρνεσεν ζει για το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και δεν λέει "όχι" σε καμία είδους πρόκληση όταν αντιληφθεί πως υπάρχει πλάνο και ένα υγιές περιβάλλον. Κάπως έτσι αποδέχθηκε και τη (νέα) πρόταση του ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Αρνεσεν: Δεν είμαι ο σούπερμαν!

"Είμαι ένας άνθρωπος που χρειάζεται σωστό περιβάλλον και ηρεμία για να δουλέψει. Σ' αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι ηγέτης. Όλα ξεκινούν από εσένα και κανέναν άλλον", είχε πει μετά το πέρασμά του από το Αμβούργο. Κάτι που επανέλαβε και στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στις συζητήσεις που είχαν πριν φτάσουν στην οριστική συμφωνία.

To καλοκαίρι του 2014 είχε δεχθεί πρόταση από τον "Δικέφαλο", είχε ψάξει για το τι εστί ΠΑΟΚ και είχε συζητήσει, μέσω του στενού του φίλου, Σόρεν Λέρμπι το ενδεχόμενο να αναλάβει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο φίλος και πρώην συμπαίκτης του τη δεκαετία του '80 στην εθνική ομάδα, Σόρεν Λέρμπι, ήταν αυτός, που λόγω των γνωριμιών και των καλών επαφών του με την εταιρία Sportfive, πρότεινε τον συμπατριώτη του στον ΠΑΟΚ. Γι' αυτό και εκείνο το διάστημα ο Αρνεσεν έλεγε ότι "δεν έχω άμεσες διαπραγματεύσεις με την ελληνική ομάδα", αλλά μέσω του Λέρμπι είχε μιλήσει για τον "Δικέφαλο".

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως τότε ο Σαββίδης έψαχνε για πρόεδρο και όχι για έναν αθλητικό ή αν προτιμάτε τεχνικό διευθυντή γι' αυτό και δεν προχώρησε την περίπτωση του Αρνεσεν. Οταν φέτος τέθηκε υπόψη του μεγαλομετόχου η ανάγκη συνεργασίας με έναν καταξιωμένο αθλητικό διευθυντή ο 59χρονος Δανός ήταν η πρώτη επιλογή. Ακόμη και η οικογένειά του ήταν έτοιμη να πει το "ναι" στο ενδεχόμενο να μετακομίσουν στην Ελλάδα της κρίσης. Ολοι γνωρίζουν πως η επί 38 χρόνια γυναίκα του, Κέιτ, είναι αυτή που παίρνει την τελική απόφαση!

"Είμαι ανοιχτός σε πολλά πράγματα, γι' αυτό και πήρα την απόφαση να πάω στην Ουκρανία. Δεν με τρομάζει μια νέα περιπέτεια, αν αντιληφθώ πως όλα είναι σωστά. Σε διαφορετική περίπτωση απλώς θα πω όχι", είχε δηλώσει πρόσφατα σε εφημερίδα της πατρίδας του. Στη Δανία γνωρίζουν πως για να πει το "ναι" ο Αρνεσεν σε μια ομάδα θα πρέπει να έχει συμφωνήσει και η γυναίκα του.

"Μπορεί να μου έρθει μια πρόταση να εργαστώ οπουδήποτε στον κόσμο. Μιλάω πολύ με την Κέιτ. Στο τέλος θα γίνει ό,τι αυτή θέλει. Πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι μια πρόκληση για μένα, αλλά θα πρέπει επίσης να είναι τέτοια ώστε η Κέιτ είναι μαζί μου και να πει, "Εντάξει, θα το κάνουμε". Κι αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο...", προσθέτει χαρακτηριστικά ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι "στο σπίτι δεν είμαι εγώ το αφεντικό, αλλά η γυναίκα μου" και δεν αλλάζει άποψη ακόμα και όταν απέναντι του βρίσκονται μόνον άνδρες. "Αυτή ασχολείται με όλα. Στη ζωή μου δεν έχω αγοράσει ούτε μια καρέκλα για το σπίτι. Ομως, για το ποδόσφαιρο δεν έχει ιδέα, ούτε τι είναι το οφσάιντ. Οταν έπαιζα στον Αγιαξ και γνωριζόμασταν, ήδη τρία χρόνια, την ρώτησα πόσοι ποδοσφαιριστές παίζουν σε κάθε ομάδα και μου απάντησε δώδεκα"!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ

Ο ίδιος περιγράφοντας τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο είχε πει πριν από μερικούς μήνες: "Κάνω και εγώ λάθη. Δεν είμαι ο Σούπερμαν", λόγια που θα επανέλαβε και στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Οσο για το προφίλ του προπονητή με τον οποίο του αρέσει να συνεργάζεται; "Θέλω να έχει πάθος για αυτό που κάνει. Να είναι συνηθισμένος στις νίκες. Μου αρέσει να έχει επιθετική φιλοσοφία, να έχει το έλεγχο του παιχνιδιού και να είναι ο ένας επιπλέον παίκτης της ομάδας".

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Φρανκ Αρνεσεν θα είναι αυτός που θα επιλέξει το νέο προπονητή του ΠΑΟΚ. Ομως, μέχρι να φτάσει στην τελική επιλογή θα χρειαστεί χρόνος. Οταν το 2011 παραιτήθηκε ο Μίχαελ Ενινγκ έψαχνε επί τρεις εβδομάδες για τον αντικαταστάτη του από μια λίστα 60-70 υποψηφίων που είχε μπροστά του.

Κάτι που θα κάνει και τώρα στον ΠΑΟΚ. Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ έχει στα χέρια του λίστα με τους καλύτερους -κατά τη γνώμη του- προπονητές κι από αυτή θα επιλέξει το νέο τεχνικό.

Διαβάστε ακόμη...