«Έχουμε καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Πέρα Κλαμπ (σωματείο από το οποίο προήλθαν αυτοί που ίδρυσαν τον ΠΑΟΚ), ο Απόστολος Χαριζάνος και μίλησε με αφορμή το γεγονός πως σαν σήμερα «έπεσε» η Κωνσταντινούπολη:
Πηγή: arenafm.gr
«Έχουμε καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είναι πολύ στενάχωρο αυτό. Μάλιστα έχω πρόσκληση για την εκδήλωση που λέει πως πήραν την πόλη αλλά φυσικά δεν θα πάω. Όσοι έχουν έρθει στον σύλλογο μας ρωτάνε τι σημαίνει ο «Δικέφαλος» και τους εξηγούμε πως το 1923 έφυγαν οι πρόσφυγες και έκαναν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ».

Για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί:

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που ζούμε εδώ πέρα, μας φέρονται καλά και συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα».

Για τους Ρωμιούς που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη:

«Είμαστε γύρω στις 3.000 – 3.500 Ρωμιοί. Βέβαια, έρχονται αρκετοί Έλληνες που ιδρύουν εταιρείες αλλά και αρκετοί φοιτητές και με αυτόν τον αριθμό ανεβαίνουμε αρκετά. Με τους Τούρκους ως λαό δεν έχουμε κανένα θέμα».

Για το αν έχουν φτιαχτεί τα σπίτια:

«Τα σπίτια όσο μπορούν τα φτιάχνουν. Υπάρχουν και μερικά σπίτι των Ρωμιών που λείπουν και δεν μπορεί το κράτος να παρέμβει ενώ και οι άλλοι δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θα το φτιάξουν».

Για τους Ρωμιούς που είχε η Θεσσαλονίκη:

«Σήμερα η Κωνσταντινούπολη έχει 18.000.000. Το 1955 ήταν 1.500.000 και οι Ρωμιοί ήμασταν 400.000».

Για τις σχέσεις με τον ΠΑΟΚ:

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ. Περιμένουμε να μας έρθουν τώρα οι βετεράνοι του μπάσκετ. Αυτό μας έχουν τάξει».

Για το αν υπάρχουν Ρωμιοί στην ομάδα:

«Έχουμε μόνο δύο Ελληνικά ονόματα από Αραβόφωνα παιδιά. Μαθαίνουν τα Ελληνικά τα παιδιά και τα μιλάν αλλά είναι Αραβόφωνα. Δυστυχώς η νεολαία δεν ασχολείται ούτε με το ποδόσφαιρο ούτε με το μπάσκετ».

Διαβάστε ακόμη...