«Οτι μου ζητήσεις, θα το έχεις»

Από metrosport.gr: Ο Ιβάν Σαββίδης είχε πει στον Πάμπλο Γκαρσία πριν από μερικές μέρες:
Πηγή: metrosport.gr
«Οτι μου ζητήσεις, θα το έχεις»

«Χτίζουμε τον ΠΑΟΚ από την αρχή». Φρόντισε να το κάνει πράξη επιλέγοντας έναν από τους πλέον πετυχημένους αθλητικούς διευθυντές της Ευρώπης, τον Φρανκ Άρνεσεν.

Οχι μόνο με το συμβόλαιο που του πρόσφερε αλλά κυρίως με αυτά που δεσμεύτηκε να κάνει για να «στηρίξει» την προσπάθεια του νέου αθλητικού διευθυντή.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση που είχε μαζί του και μετά τις κουβέντες που είχαν προηγηθεί ανάμεσα στον Δανό και τον Ιάκωβο Αγγελίδη, ο Σαββίδης ξεκαθάρισε στον Άρνεσεν ότι είναι διατεθειμένος να βάλει χρήματα για την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Έτσι το μπάτζετ σε σχέση με το φετινό, θα είναι τουλάχιστον το διπλάσιο και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ο Σαββίδης δέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο σκάουτινγκ στην Ευρώπη με ανθρώπους που θα επιλέξει ο Άρνεσεν και γι' αυτό το λόγο έχει εξασφαλισμένο μπάτζετ τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Για τον νέο αθλητικό διευθυντή της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, η οργάνωση της ομάδας σε ότι αφορά το τμήμα σκάουτινγκ είναι θεμέλιος λίθος και άλλωστε φρόντισε και ο ίδιος να το τονίσει στις δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην σελίδα 5 του σημερινού φύλλου της «Μ».

Ο Άρνεσεν επέστρεψε στην Ισπανία έχοντας έναν πλήρη φάκελο στον οποίο αναλυτικά υπάρχουν τα στοιχεία για κάθε ποδοσφαιριστή που ανήκει στον ΠΑΟΚ (όχι μόνο του φετινού ρόστερ) για να κάνει και τις ανάλογες αξιολογήσεις. Είναι δεδομένο ότι πλέον ο Άρνεσεν θα πάρει την τελική απόφαση για τον νέο προπονητή αφού είναι μια από τις προτεραιότητές του.

Σε ότι αφορά την δική του αμοιβή, αν και δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ, αγγίζει το 1,1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Διαβάστε ακόμη...