Φήμες για Λάουντρουπ και ΠΑΟΚ

Από sport-fm.gr: Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί πως ο Μίκαελ Λάουντρουπ είναι υποψήφιος για τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Το μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή του μαθαίνει ο Άρνεσεν, ο οποίος ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές.
Πηγή: sport-fm.gr
Φήμες για Λάουντρουπ και ΠΑΟΚ

Ένας συμπατριώτης του Φρανκ Άρνεσεν, ο Δανός Μίκαελ Λάουντρουπ, σύμφωνα με την Metrosport είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Το όνομα του 50χρονου προπονητή είχε ακουστεί ξανά για την Εθνική Ελλάδας πριν από περίπου έναν χρόνο, προτού αναλάβει τελικά τη «γαλανόλευκη» ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Επίσης, έχει ακουστεί στο παρελθόν και για τον Παναθηναϊκό, χωρίς τελικά να προχωρήσουν οι συζητήσεις το καλοκαίρι του 2008. Το κασέ του – από την εποχή που μιλούσε με την ΕΠΟ – είχε ακουστεί πως αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, ποσό όχι απαγορευτικό για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Εν τω μεταξύ, ο Άρνεσεν βρίσκεται εν αναμονής της ενημέρωσης από τον Ιβάν Σαββίδη για το μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή του για τον νέο προπονητή της ομάδας και τις μεταγραφές που θα κάνει μέσα στο καλοκαίρι.

Το προφίλ του Λάουντρουπ

Ο Μίκαελ Λάουντρουπ γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1964 στην Κοπεγχάγη. Ο πατέρας του, Φιν Λάουντρουπ, ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής, και εκείνος ακολούθησε τα βήματά του, όπως επίσης και ο αδερφός του, Μπρίαν. Ξεκίνησε την καριέρα του απ

την ΚΒ Κοπεγχάγης το 1981 και την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Μπρόντμπι. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και το 1983 μεταγράφηκε στη Γιουβέντους, όπου παρέμεινε ως το 1989 περνώντας τις δύο πρώτες σεζόν ως δανεικός στη Λάτσιο. Το 1989 υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα, ενώ το 1994 μεταπήδησε στη Ρεάλ Μαδρίτης, προτού ολοκληρώσει τη σταδιοδρομία του παίζοντας στην Κόμπε της Ιαπωνίας και τον Άγιαξ το 1998. Είχε 104 συμμετοχές και 37 γκολ με την εθνική ομάδα της Δανίας, αλλά ήταν εκτός αποστολής στο EURO 1992 που κατέκτησε η χώρα του.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός του Μόρτεν Όλσεν στην εθνική ομάδα της Δανίας το 2000. Δύο χρόνια μετά ανέλαβε την Μπρόντμπι κατακτώντας το Κύπελλο το 2003 και το νταμπλ το 2005, ενώ η ομάδα του τερμάτισε δεύτερη τρεις φορές, το 2003, το 2004 και το 2006.

Τον Ιούνιο του 2007 ανέλαβε τη Χετάφε, με την οποία έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανία και κατέλαβε τη 14η θέση στην Primera Division.

Την επόμενη σεζόν εργάστηκε στη Μαγιόρκα, όπου έμειναν για έναν χρόνο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο κάθισε στον πάγκο της Σουόνσι (επίσης για έναν χρόνο). Τη διετία 2012-2014 ήταν στη Σουόνσι, με την οποία κατέκτησε το Football League Cup την πρώτη σεζόν και από το 2014 εργάζεται στην Λεχβίγια του Βάις, με την οποία σήκωσε το Crown Prince Cup.

Διαβάστε ακόμη...