Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Άρνεσεν

Το Sport24.gr αποκαλύπτει το πλάνο πάνω στο οποίο θα χτίσει ο Φρανκ 'Αρνεσεν. Οι τρεις κατηγορίες παικτών, το τμήμα scouting των 300.000 ευρώ και ο προπονητής... (τύπου) Λάουντρουπ.
Πηγή: sport24.gr
Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Άρνεσεν

Ο Φρανκ 'Αρνεσεν έφυγε για την Δανία προκειμένου να διευθετήσει προσωπικές υποθέσεις πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για μόνιμη εγκατάσταση έχοντας πάρει μαζί του έναν ογκοδέστατο φάκελο με όλα τα στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Από τις μετρήσεις τους και τις επιδόσεις τους εντός γηπέδων, μέχρι τα οικονομικά στοιχεία των συμβολαίων τους.

Σκοπός του είναι, την άλλη εβδομάδα όταν θα είναι πίσω στη νέα του βάση να έχει εκπονήσει πλήρως το σχέδιο μετάβασης στη νέα εποχή του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, έχει ήδη δώσει το στίγμα του μέσα στο 24ωρο που βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Γη και ύδωρ από τον Ιβάν για να δει τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή

Πριν αναλύσουμε το φάκελο "ΠΑΟΚ του Άρνεσεν", είναι απαραίτητο να δώσουμε ορισμένα στοιχεία από την επαφή που είχε ο νέος αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου με τον Ιβάν Σαββίδη. Παρότι η ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνει το ύψος του ποσού, οι πληροφορίες αναφέρουν πως για να αποσπάσει το "οκ" του Άρνεσεν για τριετή συμφωνία, χρειάστηκε να του δώσει 1,1 εκ. ευρώ ετησίως συν 300.000 ευρώ ως μπάτζετ για να αναδιοργανώσει το τμήμα σκάουτινγκ. Αυτό το ποσό θα το διαχειριστεί ο Άρνεσεν για να εντάξει στον ΠΑΟΚ όποιο στέλεχος θεωρεί απαραίτητο.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στο συνολικό μπάτζετ της ομάδας ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου είπε στον Άρνεσεν "ό,τι ζητήσεις θα το έχεις", χωρίς όμως οι δυο τους να μπουν σε νούμερα.

Είναι βέβαιο, πάντως, ότι το ποσό που θα δοθεί στον Άρνεσεν για να στήσει το νέο ΠΑΟΚ του χρόνου θα είναι υπερδιπλάσιο του φετινού που έφθανε περίπου τα 6 εκ. ευρώ. Για το θέμα αναλυτική συζήτηση θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Ο προπονητής (στυλ) Λάουντρουπ

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα δομηθεί η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ. Καταρχήν, ο Άρνεσεν θεωρεί πολύ σημαντικό το κομμάτι του προπονητή και ήδη έχει θέσει την επιλογή κόουτς ως την πρώτη προτεραιότητα, τονίζοντας στους συνεργάτες του στην Τούμπα ότι επιθυμεί την έλευση ενός ανθρώπου με φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά.

Το όνομα του Μίκαελ Λάουντρουπ ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες και οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πώς είναι μέσα στα ονόματα που συζητήθηκαν μεταξύ των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με την παρουσία Άρνεσεν στην Τούμπα.

Ο 50χρονος βετεράνος σούπερ σταρ της Ρεάλ και της Μπάρτσα ολοκλήρωσε την περασμένη Δευτέρα τις υποχρεώσεις του στην Λεκίγια του Κατάρ με την οποία κατέκτησε το νταμπλ και πήρε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή του πρωταθλήματος. Το όνομά του άρχισε να "παίζει" έντονα για ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (Νιούκαστλ, Γουέστ Χαμ), όμως, κανείς δεν αποκλείει τη "σφήνα" Άρνεσεν με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην εθνική Δανίας.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον ατζέντη του Δανού που ήδη έχει προλάβει να δουλέψει σε επτά ομάδες (βοηθός προπονητή στην Εθνική και μετά σε Μπρόντμπι, Χετάφε, Σπάρτακ Μόσχας, Μαγιόρκα, Σουόνσι πριν πάει στο Κατάρ) και ο κύριος Μπαίράμ Τουτουμλού, απέφυγε να μιλήσει επικαλούμενος συνάντηση που είχε σε εξέλιξη.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν κατά πόσο το ενδιαφέρον Άρνεσεν παραμένει θεωρητικό ή έχει μετουσιωθεί σε κρούση.

Έτσι θα στηθεί το παζλ

Πάμε και στις αρχές ή για την ακρίβεια στις τρεις κατηγορίες παικτών που θα αποτελέσουν τον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου Η φιλοσοφία του Άρνεσεν είναι ο κορμός να αποτελείται από καλούς Έλληνες. Αυτοί θα είναι η βάση της ομάδας στην οποία θα κολλήσουν επιλεγμένοι ξένοι παίκτες πολύ υψηλής ποιότητας και νεαροί , Έλληνες και ξένοι, προϊόν των Ακαδημιών και του σκάουτινγκ, οι οποίοι θα εξελιχθούν μέσα από την πορεία της ομάδας και θα δημιουργήσουν υπεραξία.

Ήδη, ο Άρνεσεν έχει προϊδεάσει για παίκτες που μπορεί να φέρει και πολύ σύντομα θα αρχίσει να μπαίνει στις τελικές διαπραγματεύσεις με υποψήφιους στόχους.

Διαβάστε ακόμη...