Τον γύρο της Ευρώπης Μαρινάκης, εγκληματική οργάνωση

Από sdna.gr: Όσο το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης και τα πρόσωπα που κατηγορούνται παραμένουν στην επικαιρότητα, τόσο συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτό και τα ξένα ΜΜΕ. Τελευταίο -χρονικά- μέσο που ασχολήθηκε, η έγκυρη διεθνής ιστοσελίδα «inside world football».
Πηγή: sdna.gr
Τον γύρο της Ευρώπης Μαρινάκης, εγκληματική οργάνωση

Το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει εδώ και καιρό το γύρο του κόσμου. Οι τελευταίες εξελίξεις στη FIFA, δεν αποκλείεται μάλιστα να επισπεύσουν τις εγχώριες διαδικασίες και να αρχίσει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους κατηγορούμενους αλλά και τις ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση. Το παραπάνω, είναι ουσιαστικά αυτό που υποστηρίζει στον επίλογο του θέματός της και η έγκυρη διεθνής ιστοσελίδα insideworldfootball.com, η οποία ασχολείται με όσα απασχολούν το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο τίτλος του θέματος: «Στους 41 οι κατηγορούμενοι για το ελληνικό σκάνδαλο στημένων αγώνων».

Το θέμα ξεκινά με μια σύντομη περίληψη της υπόθεσης, τονίζοντας πως «οι έξι ακόμη ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν στο κατηγορητήριο ανέβασαν τον αριθμό των κατηγορούμενων στους 41, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θα απολογηθεί σύντομα και ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας παραιτήθηκε».

Το ρεπορτάζ αναφέρει επιπροσθέτως ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται για πέντε κακουργήματα (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, δωροδοκία, ψευδορκία και στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων) όπως και την αυτόβουλη παρουσία του στην Ευελπίδων προκειμένου να ζητήσει να απολογηθεί μετά τους ποδοσφαιριστές της Βέροιας που επίσης κατηγορούνται.

Ακολούθως, αναφορά γίνεται στην παραίτηση του Χριστόφορου Ζωγράφου την Τετάρτη, αλλά και στην ατάκα του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή στη Βουλή: «Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Στη συνέχεια σημειώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χώρου με τον νέο αθλητικό νόμο, ενώ τονίζεται χαρακτηριστικά: «Παρά τις αρχικές ανησυχίες, η FIFA και η UEFA εμφανίζονται τώρα ικανοποιημένες με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης».

Το κείμενο του θέματος ολοκληρώνεται με τον παραλληλισμό του σκανδάλου στη FIFA με την ελληνική υπόθεση και το πως το πρώτο ίσως «τρέξει» τις εξελίξεις στο δεύτερο: «Οι συλλήψεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της FIFA στη Ζυρίχη με την κατηγορία της διαφθοράς αναμένεται να αποδυναμώσουν τις όποιες αντιστάσεις έχουν απομείνει στην Ελλάδα, με στόχο να προχωρήσουν οι έρευνες των ελληνικών Αρχών και να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπόθεση».

Διαβάστε ακόμη...