«Ήρθε στον ΠΑΟΚ ο κορυφαίος»

Από gazzetta.gr: Στον ΠΑΟΚ, επικρατεί η άποψη πως το σωματείο έφερε στους κόλπους της ομάδας, έναν από τους καλύτερους αθλητικούς διευθυντές που υπάρχουν παγκοσμίως. Ενώ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, όλοι στην Τούμπα έχουν κάνει στροφή στο πρώτο εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.
Πηγή: gazzetta.gr
«Ήρθε στον ΠΑΟΚ ο κορυφαίος»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος με δηλώσεις αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα μετά την αρνητική εμφάνιση που συνδυάστηκε με ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ενώ αναφέρθηκε στο πλάνο της επόμενης χρονιάς, με την πρόσληψη του Φρανκ Αρνεσεν στη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Για το κακό κλίμα μετά το άσχημο ξεκίνημα: «Δεν πρέπει να υποτιμούμε τους εαυτούς μας και να σκεφτόμαστε ως ομάδα μόνον τα χειρότερα. Είμαστε μια ομάδα που στοχεύει στα καλύτερα σύμφωνα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται. Ήταν ακόμη μια δύσκολη χρονιά και είναι αλήθεια ότι οι τελευταίες τρεις χρονιές τελειώνουν με πανομοιότυπο τρόπο. Με απογοήτευση και πίεση τη στιγμή που κρίνεται ο τελευταίος στόχος. Θα έπρεπε ο κόσμος αλλά και αυτοί που διαμορφώνουν την άποψη του κόσμου να έχουν πειστεί ότι στον ΠΑΟΚ πρέπει να χαιρόμαστε όλοι μαζί με τις νίκες και να λυπόμαστε όλοι μαζί με τις ήττες. Να μην περιμένει κάποιος στη γωνία κάποιον άλλον για να το παίξει δικαιωμένος ή έξυπνος ότι τα έλεγε νωρίτερα. Ας ελπίσουμε αυτό να τελειώσει φέτος».

Για τον στόχο της δεύτερης θέσης στα Play Offs: «Η ομάδα θα πρέπει να έχει πάντα μέσα της το πάθος για διάκριση και για νίκη. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση, ωστόσο έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η πρόκριση απευθείας στους ομίλους του Europa League είναι ένας στόχος. Αυτό έχει να κάνει και με τον χρόνο που θα έχει στη διάθεσή της η ομάδα για να δουλέψει. Και από ότι φαίνεται θα χρειαστεί αυτή η νέα ομάδα χρόνο».

Για τα υπόλοιπα παιχνίδια: «Η ομάδα θα κάνει την προσπάθειά της αλλά η αλήθεια είναι πως σε ένα τουρνουά που κρίνεται στις λεπτομέρειες, οι λεπτομέρειες δεν ήταν μαζί μας. Αλλιώς θα μιλούσαμε αν υπήρχαν οι νίκες με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα που νομίζω ότι τις δικαιούνταν η ομάδα. Υπάρχουν ακόμη τρία παιχνίδια, εννιά διεκδικήσιμοι βαθμοί και τους θέλουμε. Αυτό θα κάνει η ομάδα και υπάρχουν μέσα σε αυτήν πολλοί άνθρωποι που το δικαιούνται, έχουν δώσει και την ψυχή τους».

Για τη συμφωνία με τον Φρανκ Αρνεσεν: «Είμαστε χαρούμενοι και ο κόσμος είναι χαρούμενος που στην οικογένεια του ΠΑΟΚ προστίθεται ίσως ο κορυφαίος εν ενεργεία σε βιογραφικό και όνομα αθλητικός διευθυντής στην Ευρώπη. Ένας από τους πρώτους που εισήγαγαν τον όρο αυτό, ο Φρανκ Αρνεσεν. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τις συνομιλίες του με τον ΠΑΟΚ και πολύ σύντομα, την επόμενη ίσως βδομάδα θα είναι έτοιμος να αναλύσει και τα σχέδιά του όπως αυτά έχουν συναποφασιστεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και από εκείνον».

Για την εμπειρία της γνωριμίας μαζί του: «Δε θα ήθελα από μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα να αφαιρέσω κάτι από το ενδιαφέρον που θα έχει η δική του τοποθέτηση. Να είστε σίγουροι ότι στις 24 ώρες που τον ζήσαμε είδαμε έναν άνθρωπο με πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Που αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ ως μια καινούρια πρόκληση και με στοιχεία διαφορετικά από όλες τις προηγούμενες προκλήσεις που έχει φέρει εις πέρας. Είμαστε κι εμείς ανυπόμονοι για να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί του».

Για το παρασκήνιο της συμφωνία με τον Αρνεσεν: «Σας είχα πει και σε άλλες μας συναντήσεις ότι υπήρχε ένας ξεκάθαρος στόχος για τη θέση του αθλητικού διευθυντή. Ήταν εκείνος από την αρχή. Ήταν η καλύτερη πρόταση που προκρίθηκε, με πολλές δυσκολίες υλοποίησης, αφού δεν είναι εύκολο να προσελκύσεις στην Ελλάδα τα μεγάλα ονόματα, ούτε σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, ούτε σε επίπεδο παραγοντικό. Έγιναν πολλές προσπάθειες, πολλές συζητήσεις και από τις δύο πλευρές που μας έφεραν ακόμα πιο κοντά. Το πολύ ενθαρρυντικό ήταν ότι και ο ίδιος έδειξε μεγάλη διάθεση να μάθει όλες τις λεπτομέρειες της ομάδας και παράλληλα να μπει στη διαδικασία να παρουσιάσει ένα αρχικό σχέδιο για το πως σκέφτεται να εξελιχθεί ο ΠΑΟΚ. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε μεγάλο βαθμό και, όπως είπε και ο ίδιος, ο τρόπος προσέγγισης του ΠΑΟΚ μέσω του προέδρου, Ιάκωβου Αγγελίδη, του Γιώργου Σαββίδη αλλά και του ίδιου του Ιβάν Σαββίδη, τον έπεισαν ότι το πρότζεκτ είναι αυτό που του προκαλεί όρεξη και ενθουσιασμό για να δουλέψει».

Διαβάστε ακόμη...