Ψάχνουν λύσεις σε άλλους ουρανούς ενώ υπάρχουν στην δική τους γη…

Από metrosport.gr: Από δυο λιθάρια βγαίνει το αλεύρι. Ως εκ τούτου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να γυρίσει ο ήλιος – εκτός από δουλειά πολλή – πρέπει να υπάρξουν και δύο συνιστώσες.
Πηγή: metrosport.gr
Ψάχνουν λύσεις σε άλλους ουρανούς ενώ υπάρχουν στην δική τους γη…

Η μία απόν πλευράς αγωνιστικής κι η άλλη από πλευράς διοικητικής. Στην «διοικητικής» βάλτε μέσα και την «ιδιοκτησιακής»...

Με αλλαγές μόνον αγωνιστικές (σε πρόσωπα και φιλοσοφία) ο ήλιος δεν γυρνά. Θέλει κι αλλαγές (σε φιλοσοφία) διοικητικές και ιδιοκτησιακές. Αυτές τις αλλαγές και δη, εκ θεμελίων τις ακούμε καιρό τώρα. Δεν τις βλέπουμε. Και τούτο είναι ανησυχητικό.

Αυτό είναι το θέμα λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ. Η καθυστέρηση στον προγραμματισμό όχι απλά, της μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου αλλά στον προγραμματισμό μιας ολόκληρης τριετίας σε νέα βάση και με νέα «υλικά».

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι εάν καλώς ή κακώς ο Ιβάν Σαββίδης μπούκαρε στον αγώνα με τον Αστέρα. Καλώς δεν το έκανε κατά την ταπεινή μας άποψη. Δεν μπούκαρε όμως, στα αποδυτήρια διαιτητών. Δεν απείλησε διαιτητές. Δεν μπούκαρε διακόπτοντας τον αγώνα. Δεν έστειλε άνθρωπο του, για να διαβιβάσει επιθυμίες (sic) ή εντολές του. Δεν έστειλε χαρτάκι για τις επιλογές. Ξέρετε καλά. Ξέρετε πολύ καλά τι εννοούμε! Ότι έκανε ο Ιβάν Σαββίδης , το έκανε υπό το φως του ήλιου και στα ίσια. Ντόμπρα. Καλώς ή κακώς το έκανε.

Και δεν ήταν ο μοναδικό στην Τούμπα προχθές, ο οποίος ήθελε να αντιδράσει. Θα ήθελαν κι άλλοι να μπουκάρουν – με την καλή έννοια – και να διαμαρτυρηθούν για την επιδεικνυόμενη αδιαφορία. Αυτός βέβαια, ο Ιβάν Σαββίδης έχει και το δικαίωμα του εργοδότη για την διαμαρτυρία. Ακόμη κι εάν αυτή είναι άκομψη (ίσως και καταδικαστέα) είναι δικαίωμα του.

Προσέξτε πάντως, εδώ. Δε λέμε με τον παρά του και την κυρά του. Λέμε πως δίνοντας τα λεφτά του δικαιούται, να διαμαρτύρεται και να ζητά εξηγήσεις εάν δεν πιάνουν τόπο. Και πιάνουν πάτο! Προπονητές και παίκτες βρέχει, χιονίσει πληρώνονται με συνέπεια και ακρίβεια. Παίξουν δεν παίξουν καλά δεν χάνουν σεντ από τα συμφωνημένα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί Ιβάν Σαββίδη.

Δεν δικαιούνται λοιπόν, να ενοχλούνται εάν κι εφ' όσον αυτός ο οποίος τους πληρώνει, για να παίζουν απορεί κι εξίσταται – έστω κι άκομψα – επειδή δεν παίζουν. Έλεος, δηλαδή...

Επιμένουμε φυσικά, εμείς. Το θέμα του ΠΑΟΚ δεν είναι πως και γιατί κι ή καλώς ή κακώς ο Ιβάν Σαββίδης μεσούντος του αγώνα τα είπε ένα χεράκι με τον ΓΧ Γεωργάδη. Είπαμε: Εξερράγη εύλογα, καθαρά κι έντιμα. Το θέμα του ΠΑΟΚ είναι ότι περνά ο χρόνος κι αλλαγές στην Τούμπα δεν βλέπουν οι φίλοι του «δικέφαλου».

Για να είμαστε ακριβείς με την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία (τα λέγαμε συχνά για την χρησιμότητα του) έγινε μία σοβαρή κι επιβεβλημένη κίνηση. Θεωρούμε πάντως, πως επί του παρόντος είναι απλά, σημειωτόν. Χρειάζονται κινήσεις από βήματος μέχρι άλματος!

Υπάρχουν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ πρόσωπα λάμψης και κύρους, με απήχηση ικανά να εμπνεύσουν τον κόσμο του. Η ΠΑΕ τα γνωρίζει. Άραγε, μήπως είναι ουτοπία να αναζητούν λύσεις σε άλλους ουρανούς, όταν αυτές υπάρχουν στη δική τους γη; Μήπως;

Tου Άρι Νικολάκη

Διαβάστε ακόμη...