Αν όχι ο Γκαρσία τότε ποιος;

Από inpaok.com: Ο Πάμπλο Γκαρσία επέστρεψε στον ΠΑΟΚ σε νέο ρόλο και όλοι εύχονται να καταφέρει να δοξαστεί όπως το πέτυχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Πηγή: inpaok.com
Αν όχι ο Γκαρσία τότε ποιος;

Η αλήθεια είναι ότι η πρόσληψη του «Κανάριο» ξάφνιασε πολλούς που δεν περίμεναν την επιστροφή του στην καθημερινότητα των «ασπρόμαυρων». Αλήθεια επίσης είναι πως στον νέο, καθαρό από χρέη ΠΑΟΚ, προσωπικότητες όπως ο Γκαρσία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες.

Μπορεί κάποιοι να προδικάσουν ότι η πρόσληψη του Πάμπλο Γκαρσία έγινε για λαϊκή κατανάλωση, όμως ναι ο «Κανάριο» μπορεί να είναι ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα της ασπρόμαυρης κερκίδας, είναι όμως και μια προσωπικότητα με κύρος που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ από τη νέα του θέση.

«Προσωπικά, εκτιμώ ότι για το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ένα σύμβολο. Δεν είναι μόνο οι πολλές συμμετοχές του στην Εθνική ομάδα. Είναι και ότι έπαιξε σε μεγάλες ομάδες, εκπροσώπησε επάξια την χώρα μας και αισθάνομαι περήφανος και ικανοποιημένος που τον είχαν συμπαίκτη». Τα λόγια αυτά δεν είναι κάποιους τυχαίου, αλλά του Ντιέγκο Φορλάν και σίγουρα δεν τις έκανε... για λαϊκή κατανάλωση. Οι δηλώσεις του Φορλάν είναι χαρακτηριστικό του κύρους και της υπόστασης του Γκαρσία στην Λατινική Αμερική καθώς ο Πάμπλο δεν είναι μόνο ο Πάμπλο του ΠΑΟΚ και της Τούμπας αλλά και ο Πάμπλο όλων των ποδοσφαιρόφιλων στην πατρίδα του.

Η πορεία του στα Ευρωπαϊκά γήπεδα; Σπάνια τόσο λαμπρή για παίκτη που έχει φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ. Μίλαν, Ατλέτικο, Ρεάλ Μαδρίτης. Συμπαίκτες; Ζιντάν, Μπέκαμ, Μαλντίνι, Κασίγιας και άλλοι πολλοί αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Για την οικογένεια του ΠΑΟΚ τα λόγια είναι περιττά. Ποτέ άλλοτε ξένος ποδοσφαιριστής δεν είχε γίνει ένα με τους οπαδούς όσο αυτός. Όλοι γνωρίζουν τα κατορθώματα του με την φανέλα των «ασπρόμαυρων», άπαντες αναγνωρίζουν τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. Αυτό που κάνει όλους τους ΠΑΟΚτσήδες να χαίρονται για τη νέα συνεργασία, είναι η ευθύτητα των λόγων του Ουρουγουανού, ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του, ποτέ δεν χάιδεψε αυτιά για να χαϊδέψει, ότι είχε να πει το έλεγε με πάσα ειλικρίνεια.

Σε αυτό είναι που ποντάρει οι οικογένεια Σαββίδη, τόσο ο Ιβάν όσο κυρίως ο Γιώργος που επέμεινε σε αυτή τη συνεργασία. Δεν είναι μόνο οι εμπειρίες του, η ηγετικότητα του. Δεν είναι μόνο ότι χαίρει εκτίμησης τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών της Τούμπας, δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας του που πολλοί ποντάρουν στον Γκαρσία για να τρέξει το αύριο του ΠΑΟΚ. Είναι και η μοίρα. Και μερικές φορές είναι αδύνατον να αντισταθεί κανείς στην μοίρα. Και αν η μοίρα του Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι να ηγηθεί ενός παντοδύναμου ΠΑΟΚ, τότε ποιανού να είναι;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...