Ο ΠΑΟΚτσής penalty killer!

Από inpaok.com: Ο μεγάλος Λεβ Γιασίν είχε πει κάποτε «Η χαρά να βλέπεις τον Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα είναι η μόνη που μπορεί να ξεπεράσει την χαρά από την απόκρουση ενός πέναλτι».
Πηγή: inpaok.com
Ο ΠΑΟΚτσής penalty killer!

Αν ισχύουν τα λόγια του σπουδαίου αυτού πορτιέρο, τότε ο τερματοφύλακας της Κ20 του ΠΑΟΚ, Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου ίσως να είναι ένας από τους... πιο ευτυχισμένους ανθρώπους, τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα (δείτε εδώ) ο νεαρός γκολκίπερ απέκρουσε την εκτέλεση του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου.

Ωστόσο, αυτό δεν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους ανθρώπους του Δικεφάλου, αφού ο Σοϊλεμέζογλου τη χρονιά που διανύουμε αποδεικνύεται πως είναι ο... ειδικός στα πέναλτι.

Όλα ξεκίνησαν στη Μυτιλήνη και στο παιχνίδι με την Καλλονή στις, 18/4, ο ΠΑΟΚ προηγούνταν με 1-4 επί των γηπεδούχων, αλλά ο Αναστασίου υπέπεσε σε πέναλτι.

Ο πορτιέρο των «ασπρόμαυρων» «ψάρωσε» τον εκτελεστή και έτσι απέκρουσε εύκολα την εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Στη συνέχεια ήρθε το ματς της Κέρκυρας. Πέναλτι και πάλι για τον αντίπαλο του Δικεφάλου, ο Σοϊλεμέζογλου διαλέγει ξανά την σωστή γωνία ακουμπά την μπάλα, αλλά αυτή δεν του κάνει το χατήρι και μπαίνει στα δίχτυα.

Την επόμενη φορά αυτό δεν το επέτρεψε να συμβεί ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ο νεαρός γκολκίπερ έπεσε στα αριστερά και ακούμπησε την μπάλα όσο έπρεπε για να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Σήμερα (24/5) έκανε το... χατ-τρικ στα πέναλτι, αφού σταμάτησε και τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου που πήρε την ευθύνη της εσχάτης των ποινών.

Με λίγα λόγια ο Σοϊλεμέζογλου έχει πιάσει 3/4, ένα στατιστικό που θα το ζήλευαν ακόμα και τερματοφύλακες της Superleague.

Από ότι φαίνεται η φετινή σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά τις αποκρούσεις πέναλτι πηγαίνει στον ΠΑΟΚ, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Σαρλ Ιτάνζ έχει καταφέρει να πιάσει δύο.

Διαβάστε ακόμη...